Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Trump ekibinin Rusya ile düzenli irtibatını gösteren kanıt yok'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Trump ekibinin Rusya ile düzenli irtibatını gösteren kanıt yok'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Devin Nunes, kendisine istihbarat birimleri tarafından sunulan belgelerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibi ile Ruslar arasında düzenli irtibat olduğunu gösteren bir delil olmadığını belirtti ve "Bir cadı avına girişemeyiz." dedi.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Nunes, Trump'a yakın bazı isimlerin kampanya döneminde Rusya ile temasta olduklarını iddia eden haberlerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kendisine istihbarat birimleri tarafından sunulan belgeleri incelediklerini kaydeden Nunes, "Trump ekibinin Rusya ile düzenli irtibatını gösteren kanıt yok." ifadelerini kullandı. Şu aşamda soruşturmaya devam edeceklerini vurgulayan Nunes, "Bir cadı avına girişemeyiz." dedi.

"Soruşturma makul sınırlar içinde yürütülmeli"

Söz konusu iddiaları araştırmak için özel bir savcı gerekmediğini anlatan Nunes, bu soruşturmanın makul sınırlar içinde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Medyada gündeme getirilen iddiaları araştıracaklarını ifade eden Nunes, Trump yönetimi ile Rusya arasındaki ilişki iddialarını araştıran komitenin liderliğini yapıyor.

Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon görüşmelerinin içeriğine ilişkin tartışmalar sonucunda 13 Şubat tarihinde istifa etmiş, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi de yeni yönetimin Ruslarla irtibatı iddialarını araştırmak üzere çalışmalara başlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...