Bulgaristan'da DOST Birliği seçim kampanyasına başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bulgaristan'da DOST Birliği seçim kampanyasına başladı

POLİTİKA Haberleri  / AA

DOST Partisi Genel Başkanı Mestan, "Doğru zaman bugün. Dün erkendi, yarın belki geç olur. Türkiye'de yaşayan tüm Bulgaristan vatandaşları bize destek versinler" dedi.

Bulgaristan'da Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, erken parlamento seçimleriyle ilgili olarak, "Doğru zaman bugün. Dün erkendi, yarın belki geç olur. Türkiye'de yaşayan tüm Bulgaristan vatandaşları bize destek versinler." dedi.

Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) ile DOST Partisi'nin oluşturduğu DOST Birliği Koalisyonu, Filibe Fuar Merkezinde, 26 Mart'ta yapılacak erken parlamento seçimleri için başlattığı kampanyada hedeflerini anlattı ve milletvekili adaylarını tanıttı.

Etkinlikte, Bulgaristan ulusal marşının okunmasının ardından, Bulgaristan Türklerinin sevilen sesi, sanatçı Sevcan Ramadan DOST Birliği'nin başarısı için şarkı söyledi. Etkinlikte ayrıca Bulgar folklor şarkılarından oluşan küçük bir konser de verildi.

DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Doğru zaman bugün. Dün erkendi, yarın ise belki geç olur. Türkiye'de yaşayan tüm Bulgaristan vatandaşları bize destek versinler." diye konuştu.

Seçim sonrası parlamentoda güçlü rol oynayacaklarından hiç şüphesi olmadığını belirten Mestan, ülkede gerçek bir demokrasinin tesis edilmesini istediklerini vurguladı.

Mestan, 1989'a kadar iktidarda kalan eski komünist rejimin kalıntılarından daha onurlu ve güçlü pozisyonunda olduklarını söyleyerek, "Maalesef eski komünist rejiminin kalıntısı olarak varlığını sürdüren Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) aday listelerinde ırkçı ATAKA (Atak) partisi ve aşırı milliyetçi Vatansever Cephe (PF) Koalisyonu üyesi eski milletvekilleri başkent Sofya'dan aday gösteriyor." dedi.

"Kalabalığın gözlerinde heyecan ve umut görüyorum"

Koalisyon ortaklarından HŞHP Genel Başkanı Orhan İsmailov da burada yaptığı konuşmada, "Karşımdaki kalabalığın gözünde heyecan ve değişim için umut görüyorum. Bulgaristan'daki oligarşiyi ve mafyayı çökertmek istiyoruz. Zaten (komünizm rejiminin çöküşünün ardından) 27 yıl sabrettik. Bu yüzden bugünkü halimiz böyledir. Artık sabretmeyeceğiz. DOST Birliği olarak bunları değiştireceğiz." dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...