Yalın ve Athena hayranlarına güzel haber

Düzenleyen:
Yalın ve Athena hayranlarına güzel haber

MAGAZİN Haberleri

Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında Mart ayında Ahmet Aslan, Yalın ve Athena Zorlu PSM’de

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, ‘Vestel Gururla Yerli Konserleri’ kapsamında, Atlantis Yapım işbirliğiyle, Mart ayında yerli müzik sahnesinin önemli iki isimlerini ağırlayacak. Anadolu müziğini Batı enstrümanlarıyla bir araya getiren Ahmet Aslan 21 Mart’ta, ‘Bayıla Bayıla’ albümüyle 2016 yılının son çeyreğine damgasını vuran aşk şarkılarının efsane ismi Yalın 28 Mart’ta ve Türkiye'de punk ve ska akımının ilk ve başarılı ismi Athena 31 Mart’ta, Zorlu PSM’de olacak!

Ahmet Aslan; 21 Mart Salı / Drama Sahnesi
Anadolu müziğini Batı enstrümanlarıyla bir araya getiren Ahmet Aslan; gitar, bağlama ve kendi tasarladığı La-Tar adında, klasik gitar ve bağlamanın karışımı olarak tanımlanabilecek bir enstrümanla tanındı. Martin Greve, Kemal Dinç, Paco Peña, Carlo Domeniconi ve Antonis Anissegos gibi değerli müzisyenlerden görüş alınarak başlanan tasarım süreci, usta zanaatkâr Süleyman Aslan'ın (Dutar Saz Evi) elinde La-Tar adlı enstrümana dönüşerek Ahmet Aslan'ın müzikal kariyerinin eşsiz yapısının temel parçalarından biri haline geldi. 2003'te Va u Waxt (Rüzgâr ve Zaman) ve 2008'de Veyvé Mılaketu (Meleklerin Dansı) adlı albümleri yayınlayan Aslan, 2015'te çıkan son albümü Na-Mükemmel'de La-Tar'ın deneysel kullanımlarına yer verdi. Bu yıl Zorlu PSM’de gerçekleşen MIX Festival'de de sahne alan Ahmet Aslan, Türkçe ve Zazaca şarkılarıyla dikkat çeken isimlerden biri oldu. Müziğin hem sanatsal hem de zanaatsal boyutuna kafa yoran değerli müzisyen Ahmet Aslan, Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında 21 Mart’ta Zorlu PSM’de olacak!

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...