İşte Gezi mektubu, her satırı ihanet

İşte Gezi mektubu, her satırı ihanet

GÜNDEM Haberleri

'Gezi Parkı' organizatörleri İstanbul'un olimpiyat adaylığına karşı kampanya başlattı.

Gezi Parkı üzerinden Türkiye'yi karıştırmaya çalışanların hedefinde şimdi de 2020 Olimpiyatları var. Ülkenin imajına büyük zarar veren eylemleri organize eden çevreler, Türkiye'nin Olimpiyat adayları listesinden çıkarılması için kampanyabaşlattı. Hükümetin, Gezi olayları sırasında Olimpiyat oyunlarının ideallerine aykırı davrandığını ileri süren grup, bu nedenle İstanbul'un Olimpiyat oyunları ev sahipliği aday listesinden çıkartılmasını istedi.
İngilizce ve Türkçe hazırladıkları metinde polisin orantısız güç kullandığını öne süren grup olaylar sırasında çekildiği iddia edilen 3 görüntüyü de ekleyerek 'Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne Acil Çağrı' başlığıyla Olimpiyat Komitesi'ne gönderdi. Hazırladıkları bildiriyi "sendika.org" ve "change.org" adlı internet sitelerinde yayınlayan eylemciler bir de imza kampanyası başlattı. Yayınlanan bildiride kampanyanın kimler tarafından ve hangi gerekçeyle yapıldığı şöyle ifade edilmiş: nbsp;"Bu, İstanbul Kent Hareketleri / Habitat Uluslaarası Ağı'nın Halkevleri ile birlikte, kamuya ait bir parkın (Gezi Parkı) yıkılmasına karşı yükseltilen barışçıl bir direnişi bütün sınırları aşan miktarlarda göz yaşartıcı gaz, biber gazı bombaları, plastik mermi ve dahası gaz bombalarını silahsız insanları hedef alıp vurmak için mermi gibi kullanmak suretiyle orantısız güç kullanımı ile ezmekte inat eden bir hükümetin yaşam haklarını tehdit ettiği İstanbul kentinin yurttaşları adına yapmakta olduğu bir çağrıdır." Olimpiyat Komitesi'ne gönderilen çağrıya ekledikleri görüntülerle ilgili de şu ifadeler kullanıldı: "İstanbul'un listede tutulması bu ideallerin bombalanması demektir. İstanbul'un listede tutulması Olimpiyatların ideallerine saygısızlıktır. Bizler yaşamları tehdit altında olan İstanbullular olarak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden, Olimpiyatların onuruna sahip çıkmak için İstanbul'u 2020 Olimpiyat adayları listesinden çıkartmasını rica ediyoruz."
Başbakan Erdoğan olimpiyatların önemini şöyle vurgulamıştı: "Bu defa hedefe ulaşacağımıza samimiyetle inanıyoruz. Türkiye özünde bir olimpiyat ülkesidir. Meşale bu ülkeye çok yakışacaktır." Olimpiyatlar hem imaj hem de ekonomik anlamda büyük önem taşıyor. İstanbul'da düzenlenmesi halinde yurda büyük döviz girdisi sağlanabileceği gibi, tüm dünyada yüz milyonlarca insan tarafından izleneceği için de önemli bir tanıtım şansı anlamına geliyor.

nbsp;İşte Gezi mektubu, her satırı ihanet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...