Türkiye ile Israil kaçakçılık konusunda işbirliği yapacak

Düzenleyen:
Türkiye ile Israil kaçakçılık konusunda işbirliği yapacak

GÜNDEM Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, gümrük kaçakçılığını önleme noktasında İsrail ile işbirliği yapmaya karar verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, İsrail ve Filistin temasları sırasında iki ülke yetkilileriyle ticareti kolaylaştırmak, geliştirmek ve teşvik etmek için temaslar gerçekleştirildiğini ve görüşmelerin olumlu olduğunu belirtti.

KAÇAKÇILIK KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Bu görüşmelerde öne çıkan başlıklardan birinin gümrüklerdeki yeni teknolojik gelişmeler olduğunu dile getiren Aşçı, İsrail ve Türkiye'nin bu konularda işbirliği ve tecrübe paylaşımında bulunacağını belirtti. Gümrük kaçakçılığını önleme noktasında İsrail ile işbirliği yapmaya karar verdiklerini belirten Aşçı, bunun için kurulacak çalışma gruplarıyla bilgi paylaşımı ve ortak operasyonlar yapılabileceğini dile getirdi.

"TÜRKİYE GEÇEN YIL 2.7 MİLYAR LİRALIK MAL YAKALADI"

Aşçı, Türkiye'de olduğu gibi İsrail'de de sigara, akaryakıt ve uyuşturucu kaçakçılığının kaçakçılık sorununun başını çektiğini belirterek, Türkiye'nin kaçakçılıkla mücadele konusundaki tecrübelerini ve geçen yıl yapılan operasyonlarda 2,7 milyar lira değerinde mal ele geçirilmesini İsrailli meslektaşlarına ilettiklerini ve onların da kendilerini tebrik ettiğini aktardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...