Hamile eşini öldüren koca idam edildi

Düzenleyen:
Hamile eşini öldüren koca idam edildi

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'da hamile eşini taşladıktan sonra aracıyla ezen kişi hakkında verilen ölüm cezası bugün infaz edildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığıi Hafr el-Batın kentinde hamile eşini öldüren M.C. hakkında verilen idam cezasının kraliyet tarafından onaylanmasının ardından hükmün bugün Hafr el-Batın kentinde 'had ile öldürülme' şeklinde infaz edildiği belirtildi.

ÇÖLE GÖTÜRÜP ÖLDÜRMÜŞ

Bakanlık açıklamasında, M.C'nin hamile eşi R.M.C'yi çöle götürerek önce taşladığı, ardından aracıyla ezdiği, kadın ile karnındaki bebeğinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Cinayet sonrası tutuklanan sanığın, "cinayetin topluma karşı işlenmiş suç" kapsamında değerlendirilerek yargılandığı, mahkeme sonunda M.C'nin cinayeti tasarlayarak ve vahşice gerçekleştirdiği için 'kısas' değil 'had olarak' öldürülmesine hükmedildiği kaydedildi.

AİLESİ SUÇLUYU AFFEDEMİYOR

İslam hukukunun uygulandığı Suudi Arabistan'da kişiye karşı işlenen cinayetlerde mahkemenin 'kısas' şeklinde verdiği idam cezaları, öldürülen kişinin ailesi tarafından affedilebiliniyor. Topluma karşı işlenen suçlar kapsamında değerlendirilen ve 'had olarak' verilen idam cezaları öldürülen kişinin ailesi tarafından affedilemiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...