Sanatçılardan toplantı açıklaması, Eylem bitiyor mu

/ Kaynak: İHA
Sanatçılardan toplantı açıklaması, Eylem bitiyor mu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakanlık Resmi Konutu'nda sabaha karşı 03:30'a kadar süren toplantının sonuçları bugün belli olacak. Görüşme sonrası Halit Ergenç açıklamada bulundu.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda sabaha karşı 03:30'a kadar süren toplantının sonuçları bugün belli olacak. Gezi Parkıeylemibitiyor mu?.. Toplantıda alınan kararları eylemciler nasıl karşılayacak? Kritik soruların yanıtları bugün akşam saatlerine doğru eylemcilerin kendi aralarında yapacağı toplantıda belli olacak... nbsp;Başbakan Erdoğan, Taksim Dayanışması ve sanatçılar oluşan grupla geceyarısı bir araya geldi. Başbakanlık Konutu'ndaki görüşme 3.5 saat sürdü. Görüşme sonrası sanatçılar adına oyuncu Halit Ergenç açıklamada bulundu. nbsp;Başbakanlık'ta yapılan görüşmeden sonra heyet adına sanatçı Halit Ergenç basına açıklama yaptı. nbsp;Ünlü sanatçı şunları söyledi: 'Biz sanatçılar olarak ve dayanışmadaki arkadaşlar olarak kaygılarımızı ve çözüm önerilerimizi dile getirdik. Başbakanımız bizi dinledi, bir takım sonuçlara vardık. Yargıya saygılı olacaklarını, yargı süreci sonucunda olumsuz olursa buna uyaklarını, olumlu bir karar çıkarsa referanduma gideceklerini belirttiler. nbsp;Gerin ortamın sona ermesini gerektiğini dile getirdiler. Sıkıntılarımızı karşılıklı olarak dile getirdik' dedi Sunay Akın ise şu açıklamayı yaptı:'Kendi adıma çok mutluyum, çünkü çözümün altı iyice çizildi. Demokratik bir sürecin başladığına inanıyorum.' dedi
GÖRÜŞMEDEN SONRA DAYANIŞMA PLATFORMU ADINA DA BU AÇIKLAMA GELDİ
Başbakan Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapılan toplantının bitiminden sonra da Taksim Dayanışma Platformu heyetinden Tayfun Kahraman açıklama yaptı:
'Öncelikle sayın Başbakan'a ve heyette yer alan ilgili bakanlara bizleri davet ettikleri için teşekkür ederiz. 17 gündür Gezi Parkı'yla başlayan çevre hakkı ve demokrasi hakkı ülkemizde derin bir iz bıraktı.
Değerlendirmelerimizi Başbakan'a ilettik. Sayın Başbakan halk oylamasına gideceklerini söyledi. Halkın kararına uyacaklarını söylediler. Güvenlik kuvvetlerinin ölçüsüz ve kuralsız şiddetlerinin de araştırılacağı tarafımıza bildirildi. Biz bugün burada halen de süren bu sürecin ve sayın Başbakan'ın söylediği sözlerinin takipçisi olacağız.
Buradan çıkıp Gezi Parkı'na gidiyoruz. Konu tamamen parka, yaşam alanına saygı olarak başladı. Gezi Parkı sakinlerinin buradan çıkan pozitif yönlü sözleri değerlendirmesini istiyoruz. Oradaki duyarlı insanlar bu süreci değerlendireceklerdir. Kendilerine olumlu yaklaşımı onlar da aynı seviyede değerlendireceklerdir. Ve kendi kararlarını vereceklerdir.
Yarın bir etkinlik yapacağız. Bu süreçte maalesef 4 ölüm gerçekleşti. Bu acıyı halen içimizde yaşıyoruz.Yarınki etkinlik bir şenlik değil ağıt, üzüntü, onları anma şeklinde olacaktır.Herkesi bekliyoruz.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...