İngiliz tiyatrosu

İngiliz tiyatrosu

GÜNDEM Haberleri

DaIly MaIl, bir espriyi çarpıtıp küçük biz kızın oyuncak pasaportla Antalya'ya giriş yaptığını yazdı. Türk basını da balıklama atladı.

İngiltere'den Antalya'ya tatile gelen 9 yaşındaki İngiliz Emily Harris'in oyuncak pasaportuna havalimanında güvenlik gürevlileri mühür bastı. Polisin maksadı küçük kızı sevindirmekti. Ancak İngiliz Daily Mail gazezetesi, Türk polisini karalamak için bunu bir skandal olarak duyurdu. Olayı Daily Mail'den aynen aktaran Türk basını da İngilizlerin bu tiyatrosuna alet oldu. Türkiye Gazetesi'nin dışında hiç bir gazete, polisin espirisini ve İngiliz basınının işgüzarlığını göremedi. Gazetelerin çoğu "Küçük Emly oyuncak pasaportla Türkiye'ye geldi", "Antalya Havalimanında pasaport skandalı" şeklinde yazdı. Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz ise memurun çocuğu sevindirmek için oyuncak pasaportuna mühür bastığını söyledi. Dış hatlar terminalinde yolcuların 4 defa pasaport kontrolünden geçtiğini hatırlatan Yavuz, "Biyometrik pasaport bunlar. Makineye takıyorsunuz ekranda kişinin kimliği çıkıyor. Oyuncak pasaportu makine okur mu? Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Emily'nin gerçek pasaport kayıtları mevcut. Ama iyi niyet suistimal edilmiş. Ayrıca kamera kayıtlarını da inceliyoruz" dedi.

nbsp;İngiliz tiyatrosu
Diğer gazeteler olayı hiç sorgulamadan sayfalarına taşıdı.

nbsp;İngiliz tiyatrosu
Türkiye Gazetesi, İngiliz'in 'kaçırdığı' espiriyi böyle verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...