Çeyiz Hesabı’na başvuru 30 bini geçti

Çeyiz Hesabı’na başvuru 30 bini geçti

Ekonomi Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın maddi sıkıntılar nedeniyle yuva kuramayan çiftler için Nisan 2016'da başlattığı "Çeyiz Hesabı" uygulamasına şu ana kadar başvuranların sayısı 30 bin 200'e ulaştı.

 Başvuru kabul eden banka sayısı 14'ten 15'e çıkarken bugüne kadar açılan hesaplarda biriken para miktarı ise 25 milyon 52 bin lira oldu. Uygulamadan Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi, 27 yaşından önce ilk evliliğini yapacaklar yararlanabilecek. Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapılması şart.

İLK ÖDEME 2019'DA
Hesaba aylık en az 100, en fazla ise bin lira yatırılabiliyor. Ödemesini 3-4 yıl arasında düzenli yapanlara, 4 bin 500 lirayı aşmayacak şekilde, hesaptaki birikimlerinin yüzde 15'i kadar katkı sağlanıyor. Çeyiz Hesabı için ödemelerin aksatılmaması gerekiyor. Çeyiz Hesabı'nın ilk ödemesi ise 2019'da yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...