Türkiye’deki 30. yılında 250 milyon lira yatırım

Düzenleyen:
Türkiye’deki 30. yılında 250 milyon lira yatırım

Ekonomi Haberleri

Dünya markası Procter&Gamble, Türkiye’de 30’uncu yılını, 250 milyon TL yatırımla kutluyor. Şirket, yeni fabrikada yeni teknolojiyle daha çok yerli üretim yapacak...

Kişisel bakım ürünleri markası Procter&Gamble, Gebze fabrikasına 250 milyon TL yatırım yaptı. Yeni yatırımla şirket, Prima ve Orkid markalarının yaklaşık yüzde 90’ını Türkiye’de üretmeye başlayacak. Şirketin Türkiye’deki 30’uncu yılının kutlanıp fabrikanın açılışının yapıldığı tören, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. P&G Dünya CEO’suf ve Yönetim Kurulu Başkanı David Taylor, Gebze fabrikasındaki yatırımın bölge tüketicisine daha iyi hizmet vermeyi sağlayacağını söyledi.
Türkiye’de 1987 yılında faaliyete başlayan ve Alo, Ariel, Aussie, Braun, Fairy, Febreze, Gillette, İpana, Olay, Oral-B, Orkid, Pantene, Prima, Rejoice, Tampax, Venus ve Vicks olmak üzere 18 markasıyla Türkiye’de faaliyet gösteren şirketin her 10 evden 9’unda ürünleriyle yer aldığını söyleyen P&G Türkiye ve Kafkasya Başkanı Tankut Turnaoğlu “Mikro yastık teknolojisine sahip Orkid Platinum ürününü dünyada ilk kez Türkiye’de pazara sunduk ve bu yeni teknolojiyi Gebze fabrikamızda üretmek üzere yerelleştirme sürecini başlattık. Prima Aktif Bebek ürünümüzün seri üretimine Avrupa’da ilk kez P&G Gebze fabrikasında başladık. Prima Premium Care ise nisanda üretilmeye başlanacak” dedi.
YEREL ÜRETİM ARTIYOR
 Gerçekleştirilen 250 milyon liralık yatırımla Türkiye’de yaptıkları yatırımın 2 milyar lirayı bulduğunu söyleyen Turnaoğlu, Türkiye’deki iş ekosistemiyle 2500 kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağladıklarını belirtti. Turnaoğlu “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sorumlu bir yatırımcı olmayı önemsiyoruz. Kadın istihdamını da sorumlu ve etik yatırımcı bakış açımızın bir yansıması olarak görüyor, kadınların organizasyonun her kademesinde ve liderlik seviyelerinde başarı ile temsil edilmesini önemsiyoruz. Bugün P&G Türkiye’de kadın çalışan oranımız  yüzde 50’den fazla” dedi. Bünyamin Çelik

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...