Genelkurmay’dan cuntacılara şok rapor

Düzenleyen:
Genelkurmay’dan cuntacılara şok rapor

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, cuntacıların “(tatbikat var) diye çağrıldık” ifadeleri üzerine alınan bilirkişi raporu ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA
Genelkurmay Başkanlığı’nca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen ve soruşturmalarda önemli bir delil olan raporda dikkat çeken ayrıntılar özetle şöyle:
∂ TSK’daki bütün tatbikatlar eğitim yılı başında planlanır ve en geç 15 Haziran’da biter. 15 Temmuz döneminde kendisine ‘alarm’ veya ‘tatbikat’ olduğu emri verilen profesyonel bir TSK mensubunun bunu hayatın olağan akışına aykırı bularak sorgulaması gerekir.
∂ TSK’da hangi seviyede olursa olsun alarm veya tatbikatlar esnasında gerçek mermi sadece özel olarak belirlenmiş atış sahalarında ve son derece detaylı emniyet tedbirleri alınarak kullanılır.
∂ Eğitim maksatlı dahi olsa herhangi bir kontrol tedbiri almadan tekerlekli, zırhlı araçların meskun mahaller içerisinde trafiğe açık yolları kullanarak, geceleyin intikal etmesi söz konusu değildir.
∂ 15 Temmuz gibi planlı tatbikatlarla alakasız bir tarihte kışlasına çağırılan şahısların, gerçek mühimmat alarak birliğin planlı görevleri ile uyuşmayan, sivil veya askerî yerlere intikal etmesi ve o mahallerde silahsız insanlara ateş açacak şekilde davranması, ancak örgüt saiki ile hareket ederek, “darbe yapmak” düşüncesiyle izah edilebilir. 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları TSK’da icra edilen alarm, eğitim ve tatbikat faaliyetleri ile izah edebilmek hiçbir şartta mümkün değildir.

FETÖ’CÜLERE DURUŞMA İÇİN DEV SALON

Darbe girişimine ilişkin Ankara Polatlı’daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 sanık hakkında açılan davanın ilk celsesi başladı. Duruşma, Sincan Cezaevi içinde inşa edilen Türkiye’nin en büyük salonunda yapılıyor. Salon çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...