Sarayda insan

Düzenleyen:
Sarayda insan

SPOR Haberleri

Geçen sezonu 6. sırada bitiren Galatasaray bu sezon da lige erken havlu attı. Sarı-kırmızılı camiada fatura, 635 günde 4 farklı hocayla çalışan Dursun Özbek ve yönetimine çıktı

BURHAN CAN TERZİ

İki yıl öncenin 3 kupalı şampiyonu Galatasaray’dan eser kalmadı… Geçtiğimiz yıl tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren sarı-kırmızılılar, Beşiktaş mağlubiyetinin ardından bu sezon da lige erken havlu attı. Lider Beşiktaş ile aradaki puan farkı 10’a çıkarken taraftar ve camianın şampiyonluk ümidi kalmadı. Derbinin ardından hedef tahtasının ortasına Başkan Dursun Özbek ve yönetimi konuldu… Büyük çoğunluk gelinen noktada en büyük suçun yönetimde olduğunu ifade etti. Peki, sahada bu kadar kötü futbol oynanırken Dursun Özbek neden en çok eleştiri alan isim oldu… İşte taraftarın ve camianın istifa diye bağırmasının ve isyan etmesinin sebepleri...
1   Hamzaoğlu’nun gönderilmesi
Kevin Grosskreutz skandalını az hasarla atlatan Dursun Özbek ve yönetiminin hatalar zincirinin Hamza Hamzaoğlu’nun gönderilmesiyle başladığı düşünülüyor. 3 kupalı hocayı 11 maç sonunda gönderen sarı-kırmızılı yönetim daha sonra Mustafa Denizli’yi takımın başına getirdi. “Karabulutları sis olarak gören” Denizli hayal kırıklığı yaşattı. Yerine getirilen “Altyapı sorumlusu” Riekerink’ de ikinci sezonunu tamamlayamadı. Mevcut teknik direktör Igor Tudor ise 2 maçta henüz galibiyet getiremedi. Özbek yönetimi 635 günde 4 farklı hocayla çalıştı. Ama camiadan yükselen ses “Sorun teknik direktörlerde değil sizde” şeklinde…
2   Transfer politikası
Geçen yıl takımın golcüsü Burak Yılmaz’ı Çin’e satan Galatasaray yönetimi, golcü futbolcunun yerini bir türlü dolduramadı. Eren Derdiyok bu sezonun başında heyecan getirse de yeterli olmadı. Tolga Ciğerci için 3 milyon avro, Luis Cavanda’ya 1.8 milyon avro, Serdar Aziz için ise 4.5 milyon avro bonservis bedeli ödeyen yönetimin paraları bilinçsizce harcadığı ve yanlış transfer politikası uyguladığı düşünülüyor. Bu sezonun devre arasında ise golcü almayan Galatasaray kanat ve stoper transferine toplam 6 milyon avro harcadı.
3   Aldıkları oynamıyor 
 Rodrigues için 3.5, Ahmet Çalık için 2.5 milyon avro ödendi ama bu iki isim de düzenli ilk 11 oyuncusu olamadı. En yakın örnek olan Beşiktaş maçının 11’inde bu sezon transfer edilen isimlerden sadece De Jong yer aldı. Özbek döneminde transfer edilen oyunculara bakıldığında ise rakam Carole ve Podolski ile birlikte 3’e çıkıyor. Diğer 8 oyuncu Aysal döneminde ya da öncesinde transfer edilen futbolcular.
4   Oyuncuya dayalı düzen
Dursun Özbek yönetiminin görevi devralmasıyla Florya’da otorite boşluğunun arttığı ifade ediliyor. Futbolcuların, kulüp içinde teknik direktörden daha etkin oldukları ve yönetimin oyuncular üzerinde yaptırım gücünün olmadığı düşünülüyor. Öte yandan yönetim bir karar alsa da, karardan bir süre sonra vazgeçilmesi disiplinsizliği artıyor. Yasin Öztekin ve Chedjou’nun kadro dışı bırakılıp affedilmeleri buna örnek olarak gösteriliyor. 
5   Güven ve üslup problemi
Bu sezon yönetimde futboldan sorumlu yönetici olan Levent Nazifoğlu’nun söylemleri artık samimi gelmiyor. Eski teknik direktör Riekerink için “Ne olursa olsun hocamızla sezon sonuna kadar devam edeceğiz” diyen Nazifoğlu’nun bu sözlerinin üzerinden birkaç hafta geçmeden Hollandalı takımdan gönderildi. Ayrıca Nazifoğlu’nun camia içerisindeki isimlere argo kelimeler kullanarak göndermeler yapması eleştiriliyor. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...