BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > SİZDEN GELENLER

SİZDEN GELENLER

> 1.5 su bardağı süt > 4 yemek kaşığı zeytinyağı > 2 çorba kaşığı un



TARİFİNİZ... (...Nilay Karabey’in damak zevki) FIRINDA ISPANAKLI MANTAR Malzemeler > 500 gr. ıspanak > 500 gr. mantar > 1 büyük boy kuru soğan > Sıvı yağ > Karabiber, pulbiber Beşamel sosu için > 1.5 su bardağı süt > 4 yemek kaşığı zeytinyağı > 2 çorba kaşığı un > 500 gram kaşar peyniri Yapılışı: Ispanaklar temizlenip yıkanır, kaynar suda azar azar 2 dakika kadar haşlanır süzerek çıkarılır. Mantar ve soğan doğranır, tavada kavrulur (mantar suyunu verip tekrar çekmeli) baharatlarla tatlandırılır. Borcama ya da fırın tepsisine önce ıspanaklar dizilir onun üzerine kavrulmuş mantarlar konur. Tencerede un ve yağ kavrulur sonra soğuk süt eklenir başemal sos hazırlanır ve mantarların üzerine yayılır, en üste rendelenmiş kaşar serpilir. Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kada pişirilir. (Sebzeler piştiği için fırında fazla kalmasına gerek yok.) Afiyet olsun. TAVSİYELER Burun kanaması nasıl durdurulur? > Kanaması olan kişiyi sakinleştirmeye çalıştırılmalıdır. Heyecanlı ve panik halinde olanların tansiyonu yükselir ve kanamanın şiddeti artabilir. > Baş hafifçe öne doğru eğilmeli yutularak mideye gitmesi engellenmelidir. Kanama miktarı anlaşılamadığı gibi bulantı ve kusmaya da yol açabilir. > Burnun yumuşak olan kısmını tamamen kavrayacak şekilde başparmak ve işaret parmaklarla 5 dakika kadar sıkıştırılmalıdır. > Dik oturulmalı veya yatmak gerekiyorsa mutlaka baş yüksekte kalacak şekilde yatılmalıdır.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 94219
    % 2.13
  • 5.8343
    % -0.59
  • 6.5282
    % -0.96
  • 7.3229
    % -0.53
  • 252.745
    % -0.09
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT