Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adil Öksüz Londra'da mı?

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Adil Öksüz Londra'da mı?

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Portabello Antika Pazarında bir Türk vatandaşı, 15 Temmuz darbe girişiminin iki numaralı ismi Adil Öksüz’e benzettiği şahsın gizlice fotoğrafını çekti. Görüntülendiğini anlayan şahıs ise kaçtı. Uzmanların analizine göre fotoğraftaki kişinin kulak yapısı uymadığı için Adil Öksüz olmadığı anlaşıldı.

Londra'da çekilen bir fotoğraf, Türkiye’nin dünya genelinde kırmızı bültenle aradığı, 15 Temmuz kalkışmasının 2 numaralı ismi Adil Öksüz’ün 
Londra'da olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı. Portabello Antika Pazarında bir Türk vatandaşı, 15 Temmuz darbe girişiminin iki numaralı ismi Adil Öksüz’e benzettiği şahsı gizlice fotoğrafladı. Cep telefonu ile fotoğrafı çekilen kişi, görüntülendiğini anlayınca hızlıca pazardan uzaklaşıp kayıplara karıştı. Türkiye’de kayıt altına alınan fotoğraflarına göre biraz daha kilo verdiği görülen, ancak kendine has kaş ve saç yapısı bire bir aynı olan şahsın fotoğrafı, “Adil Öksüz Londra’ya mı kaçtı?” sorusunu akla geldi.

İŞTE ÇEKİLEN O FOTOĞRAF;

Adil Öksüz Londra'da mı?

KULAK YAPISI UYUŞMADI
 
A Haber'in haberine göre; istihbarat kaynaklarından aldığı bilgiye göre, yapılan incelemeler sonucu Londra'da çekildiği belirtilen fotoğraftaki kişinin Adil Öksüz olmadığı ortaya çıktı. İncelemelerde fotoğraftaki kişi ile Adil Öksüz'ün kulak yapısının uyuşmadığı belirtildi.
 
BENZERLİĞİ ÇOK KONUŞULMUŞTU
 
Londra'da Portabello Antika Pazarında bir Türk vatandaşı, 15 Temmuz darbe girişiminin iki numaralı ismi Adil Öksüz'e benzettiği şahsı gizlice fotoğraflamıştı. Cep telefonu ile fotoğrafı çekilen kişinin fotoğrafı Adil Öksüz ile olan benzerliği çok konuşulmuştu..
 
ÖDÜL 4 MİLYON LİRA
 
FETÖ'nün kilit ismi Adil Öksüz, İçişleri Bakanlığı'nın FETÖ/PYD Terör Örgütü üyesi olarak aranan, "kırmızı" kategoride yer alıyor. Öksüz'ün ihbarı için ödül miktarı 4 milyon lira..

Neden bu kadar önemli?
 
FETÖ’nün önemli isimlerinden, hatta sır kutularından biri olan Adil Öksüz, 15 Temmuz gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının olduğu Akıncılar Hava Üssü’nde yakalandı. Bir sivilin normal zamanda dahi girme hakkı bulunmayan sınırlar içerisinde hem de darbe girişiminin olduğu gece darbe planının yapıldığı ve en büyük hainliğe sahne olan Ankara Kazan’daki Akıncılar Hava Üssünde bulunmasından dolayı yakalandı ve darbe girişiminin sabahı gözaltına alındı. Öksüz, iki gün sonra 18 Temmuz'da adliyeye sevk edildi.
 
Adil Öksüz savcılıkta “Ben Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Amcam, o bölgede (Kazan) kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya’dan Ankara’ya geldim. Tarla bakarken yakalandım, darbe ile ilgim yok” şeklinde ifade verdi. Bu ifadelerin ardından mahkeme Öksüz’ü, yurt dışı çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Bırakılma esnasında güvenlik kameraları tarafından görüntülenen Öksüz’ü o tarihten sonra bir daha gören olmadı. Şu anda ise nerede olduğu bilinmeyen Adil Öksüz’ün olabileceği muhtemel adresler haftalarca arandı, bağlantılı olduğu birçok isim gözaltına alındı hatta tutuklandı. Ancak onun izine rastlanmadı. Diğer FETÖ mensupları gibi Öksüz’ün de 15 Temmuz'un tüm sırları ile birlikte yurt dışına firar ettiği düşünülüyor.
 
Öksüz'ü serbest bırakan iki hâkim hakkında HSYK tarafından soruşturma başlatılarak, hâkimler görevden uzaklaştırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...