Infantino, 'Geriye dönük yaptırım yok'

Infantino, 'Geriye dönük yaptırım yok'

SPOR Haberleri

UEFA Genel Sekreteri Infantino, 'Disiplin kurulundan çıkacak sonuç TFF'nin yerel ligler için verdiği kararı etkilemez, geriye dönük yaptırım olmaz' dedi

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk etmesinin ardından yaşanan trafik giderek hızlanıyor. Önceki gün İstinye'de TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın görüşmesinin ardından ilk adımı atan Futbol Federasyonu yetkilileri, UEFA'nın merkezinin bulunduğu Nyon'a gitti. Başkan Vekili Servet Yardımcı ve beraberindeki 3 hukukçu İsviçre'de UEFA ile masaya oturdu. Türk heyeti, Nyon'da gerçekleşen görüşmede UEFA Genel Sekreteri Giovanni Infantino ve yetkililerle, sevk raporundan sonra nasıl bir süreç izleneceğini ve ne gibi sonuçlar çıkabileceğini masaya yatırdı.
TAHKİM VE CAS YOLU AÇIK
Genel Sekreter Infantino'nun, Türk heyetine disiplin kurulunun alacağı kararın TFF'nin yerel ligler için verdiği kararı etkilemeyeceğini söylediği iddia edilerek, "Başka kulüpler soruşturmaya dahil edilmeyecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş'a geriye dönük bir yaptırım uygulanmaz. Kulüplerin talepte bulunması ve disiplin kurulu mahkemesinin de onay vermesi halinde kararın ertelenmesinin yolu açık. Yapılacak savunma çok önemli. Ayrıca ne karar çıkarsa çıksın Tahkim ve CAS yolunuz açık" dediği ifade edildi. 2010-11 şampiyonluğunu bekleyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "İnfantino'nun söylediği iddia edilen şeyler kabul edilemez. UEFA yetkilileriyle biz de görüşeceğiz" açıklaması yaptı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...