İran gazetesinden sahabeye hakaret

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran gazetesinden sahabeye hakaret

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'da sahabelere hakaret içerikli yayın yapan gazeteler hakkında işlem yapılması istendi.

İran meclisinde bir milletvekilinin sahabelere hakaret içeren yayını nedeniyle "aşırı muhafakazakar" kimliğiyle tanınan "Vatan-ı İmruz" gazetesine tepki gösterdiği bildirildi. "Sunnionline.us" adlı internet sitesinde yer alan habere göre, İranlı Kürt-Sünni Milletvekili Muhammed Kasım Osmani, pazartesi günü meclis oturumunda İslami İrşad ve Kültür Bakanı'na çağrı yaparak, sahabelere hakaret içerikli yayın yaptığı gerekçesiyle Vatan-ı İmruz gazetesi hakkında işlem yapılmasını talep etti.

Osmani, söz konusu gazetenin yanı sıra "Neved" adlı gazetede kısa süre önce yayımlanan bir haberde Peygamber efendimizin hanımı ve Ehl-i Sünnet müslümanlara hakaret edildiğini ve bu konu hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Öte yandan pazartesi günü düzenlenen meclis oturumunun başkanlığını üstlenen Mesud Pezeşkiyan, konunun İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı ile meclis tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Vatan-ı İmruz gazetesi pazar günü yayımladığı bir makalede sahabelerden Ebu Musa el-Eş'ari'ye hazretlerine hakaret içeren ifadelere yer vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...