Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yıldırım bu sloganı ilk kez kullandı

Düzenleyen:
Yıldırım bu sloganı ilk kez kullandı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yıldırım, Amasya'daki referandum mitinginde halka hitap ederken "Erdoğan için değil; her doğan içindir." sloganını ilk kez kullandı.

Amasya mitinginde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu. CHP'nin anayasa değişikliği ile ilgili eleştirilerine tek tek cevap veren Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun 'Sandığa, haysiyetinizle, şerefinizle hayır diyeceksiniz.' sözlerine tepki gösterdi. Başbakan " Hadi ordan! Evet diyenler öyle değil mi? Benim vatandaşım 79 milyon. Evet de der hayır da!  Ne karar verirse versin başımızın üzerinde yeri var. Yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları

"Referandum maratonumuza Kurtuluş Savaşı'nın kararının verildiği Amasya'dan başlıyoruz. Biz AK Parti'yi sizlerle kurduk. Bu kutlu yola beraber çıktık. Milletimiz bize bu güne kadar ne dediyse onu yaptık.  Yetki milletindir, millet ne derse o olur. gerisi teferruattır.

YENİ ANAYASA 'ERDOĞAN' İÇİN DEĞİL 'HER DOĞAN' İÇİN

Siz bizi 3 Kasım 2002'de Türkiye sevdalısı, milletle yürüyen Recep Tayyip Erdoğan'dan tanıyorsunuz. 'Bu anayasayı Erdoğan kendisi için yapıyor' diyorlar. Unutmayın Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir.Milletimizden saklayacağımız bir şey yok. Sizin gündemimizden ayrı bir gündemimiz yok. Ne yaparsak milletimiz için yaparız

MİLLETİN GÜVENOYUNDAN ÖTESİ Mİ VAR?

Yeni sistemle vatandaş işini sağlama alıyor. İki sandık kurulacak, birinde milletvekilleri, diğerinde Cumhurbaşkanı seçilecek. Muhalefet diyor ki güvenoyu kalkıyor, meclis zayıflatılıyor. Ya arkadaşım milletin güvenoyundan ötesi mi var? Vekillerin eline mi bırakalım? 

KÜLLİYEN YALAN!

İkinci yanlış Meclis zayıflatılıyor. Külliyen yalan. Yalan bunların artık sanatı haline gelmiş. Meclis tam aksine güçlenecek.

MECLİS'İN FESHİ MÜMKÜN DEĞİL

Bir başka yalan da Cumhurbaşkanı canı sıkılınca Meclis'i feshedecek. Külliyen yalan. Bunlar zannediyor ki, millet bunları araştırmıyor, sormuyor, öğrenmiyor. Bunların hayatı hayır. Bunlardan hayır gelmez. Bunlar hangi işe evet dediler ki? Meclis'te diyelim ki Cumhurbaşkanı ile Meclis arasında bir anlaşmazlık var. İşler yürümüyor. Olmadı mı; hatırlayın, Çankaya'nın şişmanı bilmem neyin düşmanı diye rahmetli Özal'a Demirel, orada, adamın ecelsiz gitmesine sebep oldu. Sürekli tenkit. Bu sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür. Keyfi bir iş yapmıyoruz. 

KILIÇDAROĞLU'NUN HATIRINA İKİ CUMHURBAŞKANI MI SEÇELİM?

Siz şimdi 5 yılda bir belediye başkanı seçiyorsunuz değil mi? Amasya'da iki tane belediye başkanı mı var? Bir tane değil mi Cafer. Hadi bakalım 4,5'tan beş. Geçtin sınıfı, hadi bakalım. Cumhurbaşkanı bir tane. Yani Kılıçdaroğlu'nun hatırı için bir tane daha mı Cumhurbaşkanı seçeceğiz. İstiyorsa gelsin muavin olsun, engel yok. Bu sistemde ona da yer var, herkese yer var. Kıskanma ne olur, biraz daha çalış senin de olur. Milletten güçlü hiç kimse yok. Sandıkla geliyor, sandıkla gidiyor. Bunun ötesi yok. Çünkü Türkiye'de milli irade var. Milli iradenin temsilcisi de millet. Hamdolsun son 15 yıldır işler tıkır tıkır yürüyor. Cumhurbaşkanımızla aynı istikametle son derece uyum içinde çalışıyoruz. Ama bu mevsimlik bir şeydir. Sonrası ne olacak? Kişilere göre sistem olmaz. İşte bu referandumla birlikte insanlardan bağımsız olarak milli iradenin, sizlerin, vatandaşın verdiği kararla kim gelirse gelsin, işler aynen devam edecek.

SİZ KİMSİNİZ KARDEŞİM!

Şu anda uyum var ama devamında ne olacak? 7 Haziran'ı hep birlikte gördük. Allah korusun. Geçmişte yaşanan, AK Parti önceki günler geri dönerse bütün kazanımlarınız geri döner. Her Cumhurbaşkanı seçimi 1960'dan beri kriz. Cumhurbaşkanı seçilecek, birtakım çevreler sancılanmaya başlıyorlar. Efendim, Cumhurbaşkanı milletin seçtiği partiden olmazmış. Burası Türkiye Cumhurbaşkanını biz seçeriz. Siz kimsiniz kardeşim? Kimsiniz? Vatandaş size yetki mi verdi? Onların kim olduğunu 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da gördük. Ve onların kim olduğunu 15 Temmuz'da gördük. 15 Temmuz'da da alçaklara bu millet, siz dersini verdiniz. 15 Temmuz Türkiye'de bir milattır. Artık milletten gücünü almayan hiç kimsenin tarihte yerinin olmadığını siz gösterdiniz.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ÇIKTI: YAZIKLAR OLSUN

Yarım kalan bir işi tamamlıyoruz. Yaptığımız değişiklikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getiriyoruz. Kılıçdaroğlu, Bahçeli siz de gelin dedik. Bunun için Sayın Bahçeli'ye çok teşekkür ediyoruz. İsterdik ki CHP de bu yolculukta bizimle olsun. Ama bunlar millete değil, mahkemelere güveniyorlar. Bunların Türkiye'nin hayrına olan hiçbir adıma evet dediğini görmedik. Dün de hayır dediler bugün de hayır diyorlar. Daha geçen gün diyor ki efendim gideceksiniz sandığa, haysiyetinizle, şerefinizle hayır diyeceksiniz. Hadi ordan! Yazıklar olsun. Benim vatandaşım 79 milyon. Evet de der hayır da! Ne karar verirse versin başımızın üzerinde yeri var. Yazıklar olsun. Böyle bir anlayışın Amasya'ya Türkiye'ye vereceği bir şey var mı?

BU DEĞİŞİKLİK TÜRKİYE'Yİ UÇURACAK

Bu değişiklik Türkiye'yi uçuracak. Türkiye'de refah artacak. Terör belası Türkiye'nin gündeminden kaybolup gidecek. 80 milyon bu topraklar üzerinde bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Kardeş olacağız birlikte Türkiye olacağız. 2023 hedeflerine giderken Amasya'da söz veriyorum: Türkiye, dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına girecek. 14 yılda eğitim sağlığa enerjiye Amasya'ya 8 milyarlık destek yaptık."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...