Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin, Avrupa devlerini fark attı

Düzenleyen:
Çin, Avrupa devlerini fark attı

SPOR Haberleri

Çin'de transfer çılgınlığı sona erdi. Yaklaşık 390 milyon Euro harcayan Çin kulüpleri, İngiltere Premier Lig kulüplerinin ara transfer döneminde yaptığı harcamayı gölgede bıraktı.

Çin'de yeni sezon öncesi transfer penceresi kapandı. Çin Süper Ligi kulüpleri, geçen sezonki transfer rekorunu kırmakla kalmadı; Avrupa'nın 5 büyük ligini de gölgede bırakan bir harcama yaptı. Çin ekipleri kadrolarını geliştirmek için yaklaşık 390 milyon Euro harcadı. Bu süreçte Avrupa’nın en zengin ligi Premier Lig'de 250 milyon sterlin harcandı. 

Çin'deki transfer harcaması, İspanya'nın 16 katını bulurken, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Lig-1'deki toplam transfer harcaması, Çin kulüplerinin yaptığı harcamanın altında kaldı. 

Çin'de kış transfer dönemi, Avrupa'dan 28 gün fazla sürdü. Çin hükümeti bu süreçte, akıl dışı harcamaların önüne geçmek için, yabancı sayısında kısıtlamaya gitti. Ancak kısıtlama rekor kırılmasının önüne geçemedi. En pahalı oyuncu, 70 milyon Euro karşılığında Chelsea'den ayrılarak, Shanghai Shenhua'ya transfer olan Oscar'dı. Oscar'ı, 46 milyon Euro’luk bonservis bedeli ile Carlos Tevez izledi. Yeni sezonda Axel Witsel, Alexandre Pato, Odion Ighalo gibi oyuncular da Çin Süper Ligi'nde forma giyecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...