Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK desteğindeki ÖSO güçleri, Münbiç'te YPG mevzilerine operasyon başlattı

Düzenleyen:
TSK desteğindeki ÖSO güçleri, Münbiç'te YPG mevzilerine operasyon başlattı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin desteklediği ÖSO birlikleri, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye karşı Münbiç'te operasyon başlattı. Türk topçusunun da ÖSO'ya ateş desteği sağladığı bildirildi.

Fırat Kalkanı harekatında Türkiye'nin El Bab'dan sonraki hedef olarak açıkladığı Menbiç'te sıcak çatışma başladı. ÖSO güçleri, Menbiç'te Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin öncülük ettiği DSG cephelerine operasyon başlattı. Türk topçularının desteklediği operasyonda ÖSO'nun bazı köyleri YPG'nin elinden aldığı iddia edildi.

TÜRK TOPÇULARI ATEŞ DESTEĞİ SAĞLIYOR

Sputnik'in haberine göre operasyon kapsamında Türk askerlerinin de topçu atışlarıyla ÖSO'ya destek verdiği belirtildi.

Menbiç'in batısında yer alan Erimah kasabası çevresinde de ÖSO ile YPG arasında çatışmalar yaşanıyor. Türk askerlerinin bu bölgede de ÖSO'ya destek sağladığı kaydedildi.

REUTERS DE DUYURDU

Reuters haber ajansı da kendi kaynaklarıyla, Menbiç'te Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), PYD ve YPG elindeki köylerde operasyona başladığını doğruladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...