Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Le Pen'e 'gaz odaları' açıklamasından 30 bin avro ceza

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Le Pen'e 'gaz odaları' açıklamasından 30 bin avro ceza

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin Onursal Başkanı Le Pen'e, Nazi dönemindeki gaz odalarına ilişkin ifadelerinden dolayı 30 bin avro para cezası verildi.

Paris İstinaf Mahkemesi aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin Onursal Başkanı Jean-Marie Le Pen'i Nazi döneminde gaz odalarında yapılan katliamlar için "tarihin detayı" şeklindeki açıklamasını önceki yıl tekrarlaması nedeniyle 30 bin avro tazminat ödemeye mahkum etti.

Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada, Paris Ceza Mahkemesinin Le Pen’i "insanlık suçunu inkardan" mahkum eden kararının onaylandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Le Pen'in davaya müdahil üç derneğe toplam 10 bin avro ödemesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Fransız gazeteci Jean-Jacques Bourdin'in, 2 Nisan 2015'teki röportajda "Daha önce yaptığınız ‘gaz odaları tarihin bir detayı’, açıklamasından pişman mısınız?" şeklindeki sorusuna Le Pen, "Kesinlikle hayır, düşündüklerimi söyledim, gaz odaları savaş tarihinin bir detayı" yanıtını vererek daha önce mahkumiyetine neden olan ifadeleri tekrarlamıştı.

Ulusal Cephe'nin lideri ve Cumhurbaşkanı adayı olan kızı Marine Le Pen babasını bu ifadeleri nedeniyle kınamış, parti tarafından alınan karar sonrası onursal başkanlık unvanı geri alınmıştı. Ancak Le Pen partiye dava açarak karara itiraz etmiş ve mahkeme onursal başkanlık unvanının geri verilmesine hükmetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...