Oktay Ekşi, meclis başkanvekilliğine adaylığını açıkladı

Oktay Ekşi, meclis başkanvekilliğine adaylığını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Meclis Başkanvekilliği adaylığını bir mektupla açıkladı.

Meclis Başkanvekilliği adaylığını açıklayan nbsp;CHP'li Oktay Ekşi, milletvekili seçildikten sonraki bazı gözlemlerinin kendisini bu mektubu yazmaya zorladığını belirtti. nbsp;
Oktay Ekşi, o mektupta şunları kaydetti: nbsp;
"TBMM'nin bir 'kanun fabrikası' gibi değil de bir 'Parlamento' gibi işlediğini sanıyordum. Meclis'te zaman zaman gerginlikler yaşansa da TBMM'nin, milletvekillerinin medeni bir üslupla ve özgürce konuştukları, diyalog kurdukları, ortak akıl arayışını ön planda tuttukları bir kurum olduğunu var sayıyordum. Genel Kurulda görüşülecek konuların en az bir hafta öncesinden milletvekillerinin bilgisine sunulduğunu düşünüyordum. Milletvekillerinin kendilerini 'işlev sahibi' hissettiklerini ve ihtiyaç duyunca düşüncelerini ifade edebildiklerini tahmin ediyordum. Konuşmacıların sadece söz aldıkları konuya ilişkin düşüncelerini ifade etmelerinin doğru olduğunu düşünüyor, aksine izin verilmediğini –eski uygulamalardan- biliyordum. Yazılı ve Sözlü Soru ile ilgili hak ve yetkimizin ayaklar altına alınmasına kendi yetkililerimiz dâhil kimsenin aldırış etmeyeceğini tasavvur bile edemiyordum. 'Parti içi demokrasiden önce kimsenin sözünü etmediği, 'Meclis içi demokrasi' diye bir sorunumuz olduğunu bilmiyordum. Tüm bunların benim düşündüğüm gibi olmadığını burada gördüm."
Ekşi, yüzde 70'i İçtüzükten, yüzde 30'u da "uygulamadan" kaynaklandığını belirttiği bu yanlışların düzeltilebileceğine inandığını ifade ederek, "Bu dediklerimi siz de önemsiyor ve çözüm istiyor olabilirsiniz diye düşünerek bu mektubu yazıyorum. Nitekim o bağlamda 'TBMM Başkanvekilliği'ne aday olmayı düşünüyorum. Yeter desteğe sahip olup olmadığımı ancak bu mektubuma verilecek yanıtlardan anlayacağım. Sizden önümü görebilmeme yardımcı olmanızı rica ediyorum" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...