BM Temsilcisi Mistura, muhalifler ve rejimle bir araya geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM Temsilcisi Mistura, muhalifler ve rejimle bir araya geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye konulu Cenevre 4 görüşmelerinin 7'inci gününde BM Temsilcisi Mistura muhalifler ve rejimle bir araya geldi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde süren Suriye konulu görüşmelerin 7'inci gününde Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, BM Cenevre Ofisi'nde muhalefet ve rejim heyetleriyle ayrı ayrı görüştü.

Toplantı sonrası rejim heyeti başkanı Beşşar Caferi açıklama yapmazken, muhalefet adına Nasır el-Hariri basına açıklamalarda bulundu.

Mistura ve ekibiyle görüşmelerini "olumlu" ve "yapıcı" olarak nitelendiren Hariri, Suriye'de siyasi geçiş dönemi masaya yatırdıklarını anlattı.

Hariri, savaşta büyük bedeller ödeyen Suriye halkının derin nefes alması ve ülkenin güvenli bir yöne gidebilmesi için siyasi geçiş yönetiminin önemli olduğunu vurguladı.

Cenevre 4 görüşmelerinin başladığı 23 Şubat'tan bu yana rejim güçlerinin saldırılarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Hariri, "Bu taktikler siyasi geçiş sürecini sona erdirmeyi amaçlıyor." dedi.

"DEAŞ'in en büyük savunucusu rejim"

Dün rejimin (Dera'da) DEAŞ'la mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na karşı varil bombaları kullandığını kaydeden Hariri, "Bu da rejimin DEAŞ'in en büyük savunucusu olduğunun diğer bir delilidir." diye konuştu.

Hariri bir soru üzerine, şu ana kadarki tecrübelerinin Suriye'de istikrarın sağlanması, barışın getirilmesi ve halkın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda rejimin ciddi bir muhatap olmadığını öğrettiğini söyledi.

"Rejim, Rusya'nın baskılarıyla siyasi geçiş yönetimi konusunu ele almayı kabul etti"

Muhalefet heyeti başkanı Hariri, Mistura'nın kendilerine aktarıdığına göre, Rusya'nın baskılarıyla rejimin siyasi geçiş yönetimi konusunu ele almayı kabul ettiğini açıkladı.

Suriye'de siyasi geçiş yönetimi kurulması için olumlu ve yapıcı adımlar atmaya devam edeceklerini dile getiren Hariri, rejimle henüz doğrudan görüşmediklerini ifade etti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...