Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus uçakları PYD/PKK'yi vurdu

Düzenleyen:
Rus uçakları PYD/PKK'yi vurdu

DÜNYA Haberleri

ABD, Rusya'ya ait savaş uçaklarının El Bab bölgesinde PYD/PKK'nin başını çektiği sözde Demokratik Suriye Güçleri'ni vurduğunu açıkladı. ABD'nin açıklamasına Rusya'dan yalanlama geldi.

DEAŞ karşıtı koalisyon yetkilisi ABD'li Korgeneral Stephen Townsend, Rusya'nın Suriye'de ABD'nin desteklediği PYD'yi bombaladığını bildirdi.

UYARILAR ÜZERİNE BOMBARDIMAN DURDURULDU

Korgeneral Townsend, yaptığı açıklamada Moskova'nın uyarılar üzerine Münbiç yakınlarındaki bölgeyi bombalamayı durdurduğunu belirtti: "Çakışmayı önleme kanallarımızdan kısa sürede görüşme sağlanınca Moskova, bombalamayı durdurdu."

RUSYA ABD'Yİ YALANLADI

Rusya Savunma Bakanlığı, Townsend'in açıklamasını yalanlayarak, Rusya ya da Suriye uçaklarının böyle bir eylemde bulunmadığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından yayınlanan açıklamada "ABD'nin desteklediği Suriyeli güçleri Rusya ya da Suriye vurmadı." denildi.

RUSYA-ABD UÇUŞ GÜVENLİĞİ ANLAŞMASI

Washington ve Moskova, 2015 yılının ekim ayında, iki ülkenin uçaklarının Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önlemek amacıyla teknik bir anlaşma imzalamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, anlaşmanın Rus ve ABD'li hava güçlerinin Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önleyecek bir dizi kural ve sınırlama içerdiğini belirtiyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...