İsrailli diplomatlar kazan kaldırdı

İsrailli diplomatlar kazan kaldırdı

DÜNYA Haberleri

İsrailli diplomatlar ücret zammı talebiyle sokaklara çıktı. Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki diplomatlar arasında, düşük ücretlere tepki artıyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan diplomatlar arasında, düşük ücretlere tepki giderek artıyor. Gerek Kudüs'teki dışişleri bakanlığında, gerekse de yabancı temsilciliklerde çalışan diplomatlar aylardır iş bırakma yoluna başvuruyor. Salı günü de Kudüs'te yaklaşık 200 diplomat, 12 yıldır sabit kalan maaşlarına zam yapılması talebiyle gösteri yaptı. İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının bağlı olduğu sendikanın başkanı Jair Frommer, "Birçok ülkede diplomatlarımızın aldığı para ayın sonunu getirmeye yetmiyor" dedi. Frommer durumun vahim olduğunu, son 10 yılda çalışanların üçte birinin istifa ettiğini kaydetti. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan bin 100 görevliden 350'si dış görevlerde bulunuyor. Sendika başkanı Frommer, "Çalışanlar ile birlikte başka ülkelere taşınan eşler için hiçbir şey yapılmıyor, haklarını, en başta da emeklilik haklarını kaybediyorlar" diye konuştu. Diplomatlar en çok da mesleklerinin itibar kaybetmesinden şikayetçi. AFP'ye konuşan üst düzey bir diplomat, "Siyasi hesaplar nedeniyle önceden dışişleri bakanlığına ait olan mesuliyet ve ödenekler dört bakanlığa aktarıldı. Aylardır tam zamanlı çalışan bir bakanımız olmadığının sözü dahi edilmedi" şeklinde kunuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...