Filli Boya’dan, Balıkesir’e 120 milyon TL yatırım

Düzenleyen:
Filli Boya’dan, Balıkesir’e 120 milyon TL yatırım

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de ısı yalıtımı faaliyetine 2003 yılında başlayan ve yalıtım meselesini sosyal sorumluluk projesi olarak gören Filli Boya, yeni bir yatırım kararı aldı.

Şirket, Balıkesir’de 70 bin metrekarelik alanda Türkiye’deki üçüncü yalıtım fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Söz konusu yatırıma ilişkin arsa tahsis imza töreni, Balıkesir’de gerçekleşti. Arsa tahsis imza töreninde bir konuşma yapan Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir’de yapacakları yatırım ile, sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da mantolama sektörüne örnek alınacak bir tesisi hayata geçireceklerini ifade etti.
1.200’E EK 200 KİŞİ
 Gebze ve Kayseri’de fabrikaları bulunduğunu, 1.200 çalışana sahip olduklarını söyleyen Küçükoğlu, Balıkesir yatırımı ile 200 kişilik bir istihdam daha sağlayacaklarını söyledi. Küçükoğlu “Mantolama konusunda ülkemizin cari açığının azalmasına, tüketicilerin enerjiye yaptığı harcamanın azalmasına önemli katkı yaptık. Ülkemizin 75 milyar dolarlık enerji ithalatı var. Bu ithalatın azalması lazım. Bugüne kadar 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. Çevreye muazzam bir etkimiz oldu. Daha az kirli gaz salınımı oldu. 2003 yılından bu yana yaptığımız işlerle 4,3 milyar liralık daha az doğalgaz ithal edilmesini sağladık. Büyük bir  sosyal sorumluluk projesi motivasyonuyla çalışıyoruz.” diye konuştu.
“ÖRNEK TESİS OLACAK”
Bu kapsamda Filli Boya’nın üçüncü yalıtım fabrikasının arsa tahsis imza töreni; Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler’in katılımıyla gerçekleştirildi. Balıkesir’de gerçekleştirildi. Küçükoğlu, “Örnek bir tesis yapacağız.” dedi.

Balıkesir’in yükselişi

∂ “Bor”un başkenti, rüzgârın merkezi olan Balıkesir, üretim ve tüketimin yoğun olduğu Marmara ve Ege Bölgesi aksının tam ortasında. Osmangazi Köprüsünün açılması, İstanbul-İzmir otobanının tamamlanması ve 18 Mart’ta temeli atılacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü’nün bu otobana Balıkesir’de bağlanacak olmasıyla, Marmara ticari ringinin merkezi konumunda olacak. Bu sebeple yatırımcının gözdesi olan şehrin daha fazla yatırım çekmesi bekleniyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...