Mehmet Şimşek, '10 yılda kazanılanlar Taksim'le yok edilemez'

- Güncelleme:
Mehmet Şimşek, '10 yılda kazanılanlar Taksim'le yok edilemez'

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'İçeride ve dışarıda Türkiye'ye güvenmeyenleri hayal kırıklığına uğratacağız' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek nbsp;Türkiye'de son 10 yılda yapılanların Taksim'de veya başka yerlerde yapılacak bir kaç gösteriyle yok edilemeyeceğini belirterek, "İçeride ve dışarıda Türkiye'ye güvenmeyenleri hayal kırıklığına uğratacağız" dedi. Ocak ayında açık artırma usulüyle yapılan ihalede 1 milyar 162 milyon dolar ile en yüksek teklifi vererek Başkent Doğalgaz ihalesini kazanan Torunlar Gıda, nbsp;"Hisse Devir Sözleşmesi" töreni ile Türkiye'nin 2'nci büyük doğalgaz dağıtım şirketinin sahibi oldu. Torunlar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, enerji sektörüne adım attıklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde, portföyümüzü termik santral ve doğalgaz ile de genişleterek Türkiye enerji piyasasında söz sahibi olmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi. "Türkiye'de son 10 yılda yapılanlar, sadece Taksim'de veya başka yerlerde yapılacak bir kaç gösteriyle tabii ki yok edilemez" diyen Şimşek şunları söyledi: "Türkiye, Avrupa'da ilk 3'e belki de ilk 2'ye girecek. Bunu hazmetmeleri lazım. İçeride ve dışarıda Türkiye'ye güvenmeyenleri hayal kırıklığına uğratacağız, bunu yaptığımız için kusura bakmasınlar."
1 MİLYAR 162 MİLYON DOLARLIK ÇEK
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla nbsp;gerçekleşen "Hisse Devir Sözleşmesi" imza törenine EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ve Torunlar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun katıldı. Törenin ardından Torun, üzerinde 1 milyar 162 milyon dolar yazılı temsili çeki Şimşek'e takdim etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...