Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanayi 4.0’da görev dağılımı yapıldı

Düzenleyen:
Sanayi 4.0’da görev dağılımı yapıldı

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bakanlar Kuruluna yaptığı sunumda Sanayi 4.0’la ilgili hedeflere ve oluşturulan çalışma gruplarına ilişkin bilgi verdi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Bakan Faruk Özlü’nün yaptığı sunumda Dijital Dönüşüm Platformunda yer alan STK’lara önemli görevler verildiği öğrenildi. Buna göre Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ‘altyapı’ çalışma grubuna liderlik edecek. Bu grup ülkenin teknolojik ve fiziki altyapı ihtiyaçlarını ve alınması gereken önlemleri belirleyecek. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ise ‘açık inovasyon’ çalışma grubuna liderlik ederek teknoloji geliştirilmesini sağlayacak iş birliği ortamlarının oluşturulması ve güçlendirilmesi konusunda çalışacak. Bir diğer çalışma grubu olan ‘sanayide dijital teknolojiler’de ise TÜSİAD görev aldı. TÜSİAD bu alanda ihtiyaçlarını ortaya koyacak. Ayrıca işletmelerin hem daha fazla dijital teknoloji kullanmalarını hem de daha fazla dijital teknoloji üretmelerini sağlayacak tedbirler üzerinde çalışacak. MÜSİAD ise “İleri Üretim Teknikleri” konusunda çalışarak bu alandaki ihtiyaçları tespit edecek. Çalışmalar neticesinde işletmelerin ileri üretim tekniklerini artan seviyelerde kullanmalarını ve ileri üretim teknolojileri üretiminin artmasını sağlayacak tedbirler belirlenecek. Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) başkanlığındaki çalışma grubu ise standartlar, mevzuat ve fikri mülkiyet hakları gibi konulara odaklanacak. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Türk sanayisinin dijital dönüşümünü kolaylaştıracak iş gücünün temin edilmesi için eğitim konusunda çalışmalar yapacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...