Turkcell ikinci ‘Oscar’ı aldı

Düzenleyen:
Turkcell ikinci ‘Oscar’ı aldı

Ekonomi Haberleri

Suriyelilerin hayatını kolaylaştırıp Türkçe öğrenmesini sağlayan uygulamayla ‘Olağanüstü ya da İnsani Durumda İletişim’ ödülünü alan Terzioğlu, 300 bin indirme rakamına ulaştıklarını söyledi

Türkiye’nin kucak açtığı Suriyeli mültecilere ilişkin çalışmalar, Turkcell’e GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde ikinci büyük ödülü getirdi. Turkcell, Suriyeli mültecilerin Türkçe öğrenme, iletişim ve bilgiye ulaşma alanlarındaki ihtiyaçlarına çözüm sunmak amacıyla geliştirdiği “Merhaba Umut” uygulamasıyla “Sosyal ve Ekonomik Gelişim” kategorisinde “Olağanüstü ya da İnsani Durumlarda Mobil İletişim” ödülünü aldı. Dün düzenlenen törende ödülü şirketi adına Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu aldı. Turkcell, bu ödülle teknoloji ve iletişim alanında dünyanın önde gelen şirketlerini ve aynı kategoride yarıştığı güçlü projeleri de geride bırakmış oldu. Uygulama; sesli çeviri, Türkçe’de günlük hayatta en çok kullanılan kelime ve cümleleri yazılı ve sesli olarak öğrenme, Türkiye’deki günlük yaşam için yardımcı olacak bilgilere kolayca erişim ve Turkcell Arapça Çağrı Merkezi’ne kolay ulaşım özelliklerini barındırıyor.
BİR İDEALLE YOLA ÇIKTIK
Turkcell’in attığı her adımda sahip olduğu teknoloji gücünü toplum için faydaya dönüştürmeyi hedeflediğini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Merhaba Umut projesini geliştirirken de bu idealle yola çıktık. Ülkemiz sınırları içerisine dahil olan bireylerin bizlerle birlikte yaşarken aynı şartlara sahip olmasını istedik. Dünyada en fazla sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’de 3 milyon Suriyeli yaşıyor ve 1,3 milyonuna Turkcell olarak biz hizmet veriyoruz. Suriyelilerin günlük hayatlarını kolaylaştırmayı, adapte olmuş bir yaşam şansı elde edebilmelerini amaçladığımız projemizle bugüne kadar yaklaşık 300 bin mobil uygulama indirme rakamına ulaştık. Glomo Awards kapsamında layık görüldüğümüz ödül, Merhaba Umut’un başarısını tasdik etti” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...