Trump'ın bakanı da Rus büyükelçiyle buluşmuş

Düzenleyen:
Trump'ın bakanı da Rus büyükelçiyle buluşmuş

DÜNYA Haberleri

Adalet Bakanı Sessions'ın Washington Büyükelçisi Kislyak ile kampanya döneminde iki kez görüşmesi ABD'yi sarstı.

Başkan Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, Rus Büyükelçi ile konuşmasını uzun süre inkar etmiş ancak Şubat ayı ortasında istifa etmek zorunda kalmıştı.

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın, seçimlerden önce Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile iki kez buluştuğu ortaya çıktı. Uluslararası medyanın 'acil' koduyla duyurduğu habere göre, Sessions Kislyak'ı Eylül 2016'da Senato'daki ofisinde ağırladı. Söz konusu dönemde, ABD istihbarat örgütleri Rusya'nın seçimlere müdahale edip etmediğini araştırıyordu.

Görüşmeleri ABD Adalet Bakanlığı açıkladı. Bakanlığa göre, söz konusu buluşmalar Ruslar ile Donald Trump'ın seçim kampanyası arasındaki bağlantılar hakkında değildi. Sessions'a bakan olmadan önce Senato'daki oturumda Ruslarla irtibatı olup olmadığı sorusu yöneltilmiş, Cumhuriyetçi isim 'hayır' yanıtını vermişti. Haberlerin ardından bir açıklama yapan Sessions, hiçbir Rus yetkiliyle kampanyanın durumunu konuşmak için buluşmadığını söyledi.

İstifa istediler

Demokratlar, Adalet Bakanı'nın hemen istifa etmesini istiyor. Demokratların bir diğer talebi, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen Rusların seçimlere siber saldırısını araştıran soruşturmaya Sessions artık hiçbir şekilde müdahele etmemeli. Sergei Kislyak, 2008 yılından bu yana Washington Büyükelçisi olarak görev yapıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...