Hakkari'de vatandaş ihbar etti, 500 kilogram patlayıcı bulundu

Düzenleyen:
Hakkari'de vatandaş ihbar etti, 500 kilogram patlayıcı bulundu

GÜNDEM Haberleri

Şemdinli'de vatandaşların jandarmaya ihbarı sonucu kayalık bölgede toprağa gömülü 500 kilogramlık 6 el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Hakkari'de kayalıklar arasında toprağa gizlenmiş 6 el  yapımı patlayıcı bulundu.  Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince  terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine  yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Şemdinli ilçesinde vatandaşların İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma  İmdat Hattı'na yaptığı ihbara istinaden Gelişen köyü kırsal alanında arama ve  tarama faaliyeti yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yapılan çalışmalarda kayalıklar arasına ve toprağın altına gizlenmiş  vaziyette toplam 500 kilogram ağırlığında 6 el yapımı patlayıcı tespit  edilmiştir. Tespit edilen el yapımı patlayıcı düzenekleri usulüne uygun olarak  yerinde imha edilmiş olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...