Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Endonezya'nın Suudi Arabistan'dan beklentisi gerçekleşmedi

Düzenleyen:
Endonezya'nın Suudi Arabistan'dan beklentisi gerçekleşmedi

DÜNYA Haberleri

Endonezya'nın Suudi Arabistan'dan enerji sektöründe beklediği en az 25 milyar dolarlık büyük yatırım anlaşması gerçekleşmedi.

Endonezya'da, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'un ziyaretinde büyük umutlarla beklenen yatırım anlaşmaları gerçekleşmedi.

Jakarta Post gazetesinin haberine göre, Kral Selman'ın Endonezya ziyaretinde enerji sektöründe beklenen en az 25 milyar dolarlık yatırım anlaşması olmadı. Suudi Arabistan tarafından sadece 1 milyar dolarlık yatırıma imza atıldı.

Bogor'da Başkanlık Sarayı'nda Kral Selman ve Devlet Başkanı Joko Widodo'nun görüşmesinde sağlık, eğitim, denizcilik, ticaret ve bilim gibi alanlarda ikili ilişkilerin gelişmesini amaçlayan 10 anlaşmaya ek olarak Endonezya'da bazı kalkınma projelerine destek için 1 milyar dolarlık yardım fonu konusunda anlaşmaya varıldı.

Öte yandan, geçen yıl aralık ayında Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco ve Endonezya petrol şirketi Pertamina arasındaki 6 milyar dolarlık petrol rafineri anlaşmasına değinen Widodo, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kral Selman, bugün Temsilciler Meclisi'nde konuşma yapacak ve ülkenin önde gelen Müslüman sivil toplum kuruluşları ile dini konsey liderleriyle bir araya gelecek. Suudi Arabistan Kralı'nın yarınki temaslarının ardından tatil amacıyla Bali Adası'na geçmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...