Fotoğraftaki ayrıntı kanseri ortaya çıkardı

Düzenleyen:
Fotoğraftaki ayrıntı kanseri ortaya çıkardı

YAŞAM Haberleri

2 yaşındaki oğlunun fotoğraflarını çektiğinde bir gözünün parladığını fark eden anne korkunç hastalığı internette araştırarak buldu. Doktorların önemsemediği belirtinin peşine düşen anne Akshata Rao, hastalığın üzerine giderek tam zamanında tedaviye başlanmasını sağladı.

Akshata Rao, 2 yaşındaki oğlu Aayaan'ın fotoğrafını çektiğinde her seferinde sol gözünde bir nokta olduğunu fark etti. Aayaan'ın gözünde her zaman bir parıltı vardı ancak doktorlar endişelenecek bir şey olmadığını ve zamanla düzeleceğini söylüyordu. Fakat, küçük çocuğun gözündeki parıltı zamanla düzelmek yerine daha da büyüdü. Endişelenen ailesi başka bir doktora daha göstermeye karar verdi. Yine aynı cevabı aldı.

Hastalığı internette buldu

That's Life'ın haberine göre; Aayaan'ın semptomlarını Google'da tarayan anne Rao, retinoblastoma adı verilen ve nadir görülen bir kanser türü olabileceğine karar verdi. Hastalığın genellikle fotoğraflar sayesinde anlaşıldığını okuyunca daha da korkmaya başladı. Bir göz doktoruna danışan aile, korkularında haklıydı. Yapılan testler sonucunda Aayaan'ın retinasında bir tümör olduğu ve göz sinirine yayıldığı ortaya çıktı.
Küçük çocuğun göz siniri ve gözü alınarak yapay bir göz yerleştirildi. Operasyondan sonra doktorlar tümörün tam zamanında fark edildiğini söyledi. Protez gözün gerçeğinden ayırt edilmediğini söyleyen anne, oğlu hayatta olduğu için şükrettiğini söylüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...