İbrahim Turhan, 'Borsada kim ne yapıyor yakından izliyoruz'

- Güncelleme:
İbrahim Turhan, 'Borsada kim ne yapıyor yakından izliyoruz'

Ekonomi Haberleri

Borsadaki işlemleri anbean izlediklerini belirten Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, 'Kasıtlı hareket yapanları hemen incelemeye alıyoruz' dedi.

Borsada spekülatif işlem yapanlara Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan'dan "anbean sizi izliyoruz" uyarısı geldi. Başkan Turhan, Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve borsadaki fırsatları konu alan panelde yaptığı konuşmada, "Kimin ne yaptığını görüyoruz. Piyasanın gerektirdiğinin dışında kasıtlı bir hareket ve kuşkulu bir durum tespit ettiğimizde işlemleri hemen durduruyoruz ve yapanları incelemeye alıyoruz" dedi. Kuşkulu işlem oranının sadece yüzde 5 olduğunu ifade etden Turhan, borsanın kumar oynayacak yer olmadığını dile getirdi. Turhan, "Ben onlara 'Kendinize de eziyet etmeyin bizi de boşuna üzmeyin' nbsp;diyorum. Ben alacağım uçak biletinizi gidin Kıbrıs'a. Çok uzağa da gitmenize gerek yok, Gürcistan'da varmış. 'Kırmızı 3'e şu kadar fiş yatırdım' diyorsun ve bir kere dönüyor rulet. Sen memnun, alan razı, satan razı. O zor geldi. 'O kadar vaktim yok hemşerim' diyorsan İstanbul'da Veli Efendi var. Git orada istersen çifte bahis oyna, üçlü ganyan oyna, altılı ganyan oyna. Ne oynuyorsan oyna. Borsa kumar oynanacak yer değil, kazanamazsınız" diye konuştu. Borsada kazanılacak paranın hiçbir yerde kazanılamayacağını ancak bunun da uzun vadeli ve kurumsal yatırımla olabileceğini anlatan Turhan, ailelerden "Kocama, kardeşime yasak getirin, evi sattı" şeklinde mektuplar aldığını sözlerine ekledi. İnsanların yatırım için gayrimenkul ve altın almalarının iyi bir şey olmadığını dile getiren Turhan, bu paranın tasarruf olarak ekonomiye dönmesi halinde 1 liranın 10 liralık yatırıma dönüşebileceğini vurguladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...