​Doğan’ın hisseleri gitgide çakılıyor

Düzenleyen:
​Doğan’ın hisseleri gitgide çakılıyor

Ekonomi Haberleri

“Karargâh rahatsız” haberine gelen tepkilerin ardından haftaya düşüşle başlayan Doğan Grubu, hisselerinde üç günde yüzde 16'ya varan kayıplar yaşandı. Aydın Doğan'ın Petrol Ofisi davası duruşmasına zorla getirilmesi kararı düşüşleri iyice hızlandırdı.

Haftaya satıcılı başlayan Doğan Grubu hisselerinde 3 günlük kayıp yüzde 16'ya yaklaştı. Yatırımcıların hızla hisselerden çıkmasında 25 Şubat tarihinde Hande Fırat imzasıyla Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan “Karargah Rahatsız" haberi etkili oldu. Sözkonusu habere ilişkin olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatmasının düşüşü hızlandırdığı gözlendi. Doğan'ın Borsa İstanbul'da işlem gören 6 şirketi bulunuyor.

Hürriyet'te büyük kayıp
Doğan Grubu şirketlerinde 3 günlük kayıplar şöyle: Doğan Holding yüzde 7,41, Doğan Gazetecilik yüzde 13,25, Doğan Burda yüzde 5,23, Çelik Halat yüzde 3.91, Milliyet Pazarlama yüzde 15.50 ve Hürriyet Gazetecilik yüzde 15.85.

Gözler şimdi alman ortakta
Şirketin bu kaybı gözleri Doğan Holding'in 1/4'üne sahip olan Alman medya şirketi Axel Springer'a çevirdi. Hisselerini tamamını satmaya hazırlanan Alman şirket, hisselerdeki hızlı düşüş nedeniyle şimdilik suskunluğunu koruyor.

Duruşmaya zorla getirilecek
İşadamı Aydın Doğan'ın POAŞ Petrol Ofisi'nde örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin yargılandığı 47 sanıklı davanın dün 3. duruşması görüldü. Mahkeme, dünkü duruşmaya da katılmayan Aydın Doğan'ın 8 Mayıs 2017'de görülecek duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Doğan'ın ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet'' ve "resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 8,5 yıldan 24,5 yıla kadar hapsi isteniyor.Sanık Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, bu davanın bir trajedi olduğunu savundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...