Turizmcinin umudu ramazanda

- Güncelleme:
Turizmcinin umudu ramazanda

Ekonomi Haberleri

Gezi olayları sebebiyle rezervasyon iptali yaşayan İstanbul otelleri, ramazan ayında Arap turistlerle başlayacak hızlı bir dönüş ümidi taşıyor.

Taksim Gezi Parkıolaylarının dış basında sıkça yer alması sebebiyle iptaller yaşayan İstanbul turizm sektör temsilcileri, ümidini ramazan ayına bağladı. Turistik İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, olaylar sebebiyle ilk iptallerin Arap ülkelerinden geldiğini söyledi. Bayındır, "Biz, 'İstanbul'da Ramazan-Ramadan İstanbul" başlıklı tanıtım kampanyalarıyla Arap ülkelerinden çok sayıda turist çekmiştik. Bazı iptaller oldu ama İstanbul'da oteller açısından zor geçen Ramazan ayında Arap turistler kurtarıcıdır" dedi. TUROFED Başkanı Osman Ayık ise turist profili itibarıyla İstanbul'un bu tip krizler sonrası hızla toparlanabilecek potansiyelde olduğunu belirtti. Ayık, "Olaylar durulursa İstanbul hızlı bir dönüş yapabilir. Buraya gelen turistlerin büyük bölümü münferit seyahat eder. Durumun toparlanması için ramazanda fiyat indirimi dahil bazı kampanyalar düzenleyeceğiz" diye konuştu. İstanbul Shopping Fest (ISF) Genel Müdürü Füsun Tavus da geçen yıl turist sayısını yüzde 32 artıran festivalin bu yıl da turist artışına sebep olmasını beklediklerini söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...