“Darbeci alçakların isimleri bu ülkeden kazınmalı”

Düzenleyen:
“Darbeci alçakların isimleri bu ülkeden kazınmalı”

GÜNDEM Haberleri

27 Mayıs alçak darbesinde Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamını isteyen hukukçuların isimlerinin verildikleri kurumlardan kaldırılması istendi. Medya Kritik Programı’nda konuşan Fuat Uğur ve Cem Küçük, “Belediye başkanlarına sesleniyoruz, Tarık Zafer Tunaya’nın ismi kaldırılmalı, Sıddık Sami Onar, Salim Başol ve Ömer Altay gibi darbecilerin isimleri bu ülkeden kazınmalı” dediler.

Sabah Gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu’nun yazısından bölümlerin okunduğu Medya Kritik Programı’nda 27 Mayıs alçak darbe girişimi konuşuldu. Gazeteci Yazar Cem Küçük, darbeci alçakların 10 yıl bu ülkeye hizmet etmiş gül gibi 3 adamı idam ettiğini söyledi. Adnan Menderes asılmalı diyen Tarık Zafer Tunaya’nın adının verildiği kültür merkezi bulunduğunu belirten Cem Küçük, “Tarık Zafer Tunaya başta olmak üzere, Sıddık Sami Onar, Salim Başol ve Ömer Altay Egesel darbeci alçaklardır. İsimleri verildikleri yerlerden sökülüp atılmalıdır” dedi.

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Sıddık Sami Onar’ın isminin İstanbul Üniversitesi’nde bir kürsüye verildiğini hatırlattı. Tarık Zafer Tunaya, Sıddık Sami Onar başta olmak üzere tüm darbeci alçakların isimlerinin kaldırılmasın isteyen Uğur, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve İstanbul Üniversitesi Rektörü’ne seslenelim. Bu darbecilerin isimlerini verildikleri yerlerden kazıyın” diye konuştu.


 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...