YPG Mümbiç'in batısını Esad'a bıraktı

Düzenleyen:
YPG Mümbiç'in batısını Esad'a bıraktı

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin destek verdiği terör örgütü YPG bugün, Mümbiç'in batısını Rusya ile yaptıkları bir anlaşma uyarınca Suriye rejiminin denetimine teslim ettiklerini bildirdi.

Türkiye destekli ÖSO ile terör örgütü YPG arasında çatışmalar yaşanırken bölgede bir son dakika gelişmesi yaşandı. ABD'nin desteklediği Mümbiç'in batısında yer alan köyleri Suriye rejim güçlerine bıraktığını duyurdu. Gelişmeyi uluslararası ajanslar acil koduyla duyurdu. Bu kararın Rusya ile yapılan bir anlaşmanın hayata geçmesi sonucu gerçekleştiği öne sürüldü. Bu gelişme sonrası bölgede dengeler değişti. Rejim güçleri, Türkiye sınırına yaklaştı. 
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fırat Kalkanı Harekâtı’nın El Bab’dan sonraki hedefinin Mümbiç olduğunu açıklaması ve terör örgütü YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesini istemesi sonrası, söz konusu köylerde dün ÖSO’yla SDG arasında çatışma çıkmıştı.
 
ÖSO, Mümbiç’te terör örgütü YPG'nin öncülüğündeki DSG’nin kontrol altında tuttuğu Gorhiko, Holaşh ve Xalide köylerini almak için operasyon düzenledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...