Kuzey Kore kimyasal silah iddiasını reddetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kuzey Kore kimyasal silah iddiasını reddetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Kore, Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın Malezya'da uğradığı suikastta VX sinir gazının kullanıldığının anlaşılmasının ardından, kimyasal silah stoku olduğu yönündeki iddiaları reddetti.

Chosun Ilbo gazetesinde yer alan habere göre, Cenevre'de devam eden yıllık olağan Silahsızlanma Konferansı sırasında konuyu gündeme getiren Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, cinayetin önde gelen şüphelileri arasında Kuzey Kore devlet görevlilerinin bulunduğunu, dolayısıyla cinayette kullanılan kimyasal silah niteliğindeki madde sebebiyle ülkenin Birleşmiş Milletler (BM) üyelik ayrıcalıklardan mahrum bırakılması gerektiğini savundu.

Kuzey Kore'nin BM Temsilciliği Müsteşarı Ju Yong-chol, Yun'a verdiği yanıtta, iddiaları "rezil ve absürt" olarak nitelendirerek "Kuzey Kore bugüne kadar ne kimyasal silah üretmiş ne stoklamış ne de kullanmıştır. Bu konudaki tavrımız gayet nettir." ifadesini kullandı.

Ju, Kim Jong-nam'ın ismini anmadan, Pyongyang yönetiminin cinayetin arkasında olduğu iddiasını reddetti.irliği yaptırım önlemi olarak ülkenin Avrupa üzerinden para transferlerine insani hizmetler ve ticaret dışında yasak getirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...