Colin Kazim İngiltere'de yaşadığı vahşi ırkçılığı anlattı

Düzenleyen:
Colin Kazim İngiltere'de yaşadığı vahşi ırkçılığı anlattı

SPOR Haberleri

Kariyerini Brezilya Ligi ekiplerinden Corinthians'ta sürdüren Colin-Kazim Richards, verdiği röportajda "Bana İngiltere'deyken 'Türkiye'ye dön lanet olası Türk Kebabı' diyorlardı." dedi.

Kariyerini Brezilya Ligi ekiplerinden Corinthians'ta sürdüren Colin-Kazim Richards, İngiltere'de yayın yapan Guardian'a çok çarpıcı bir röportaj verdi.

"BİRÇOK KUZENİM HAPİSTE VEYA ÖLDÜ"

İngiltere'ye saygı duyduğunu belirten Kazım, "İngiltere'ye saygı duyuyorum. Anneme ve babama bir şey vermedi ancak bize bir platform verdi. Bundan sonrası, bir şeyleri yoktan var etmek için anne ve babama, ailelerimize kaldı. Yüzde 95'imiz bunu yapmakta başarısız oldu. Ben şanslıyım. Babam ve annemin, bana karşı daha çok sabrı vardı ve hayatımda bir şeyler yapabildim ancak birçok kuzenim ve arkadaşım hapiste veya öldü" ifadesini kullandı.

"AĞZIMA MUZ KABUĞU KOYUYORLARDI"

Arsenal tarafından reddedildği dönemin hayatının en zorlu süreci olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Londralıyım ve Bury'ye taşındım. Kültürel olarak hayatımın en zorlu taşınmasıydı. Orada hiç siyah insan yoktu ve yemekler benim için zordu. Antrenmana gidiyorsunuz orada insanlar ayağınıza muz kabuğu koyuyorlar ya da ayakkabılarınızı kesiyorlar. Onlar bunun komik bir şey olduğunu düşünüyor ama benim babamın her hafta yeni bir ayakkabı alacak parası olmadığının farkında değillerdi. Haftada 45 pound kazanıyordum. Her hafta yeni ayakkabılar alamıyordum. Ayakkabı bağlarınızı kesmek ve pantolonunuzun astarında delik açmak gibi şeyler. Babamın ne kadar sıkı çalıştığını anlamıyorlardı. Ayakkabılarımı diş fırçasıyla temizliyordum" diye konuştu.

"BU DÜPEDÜZ IRKÇILIKTI"

Kazım, "İlk önce bunun daha çok bir cahillik olduğunu düşünmüştüm Ancak bunun gerçekten ırkçılık olduğuna karar verdim çünkü onlar beni dinlemiyordu, halen komik olduğunu düşünüyorlardı. Buna karşılık verdiğinizde ise size kötü çocuk diyorlardı" dedi.

"BANA 'TÜRK KEBABI' DİYORLARDI"

İngiltere'de siyahi olmasından çok, Türk olduğu için ırkçılığa maruz kaldığını ifade eden Kazım, "Bu homofobik şey, insanların bana Türk kebabı demesiyle başladı. Türkiye'ye dön, lanet olası Türk kebabı diye bağırdılar. Örneğin Pogba ya da Sterling iyi bir maç çıkarmazsa derhal onlara yüklenirler. Ancak isim vermeyeceğim, başka bir oyuncuya olsa bu durum sakince atlatılır.

"TÜRKİYE BENİM İÇİN BİR AŞKTI"

"Türkiye'de hiç böyle bir problemle karşılaşmadım" diyen Kazım, "Onlar Türkiye'yi, İngiltere'ye tercih ettiğimi gördüler. Türk Milli Takımı formasını taşımak unutulmaz anılar bıraktı bende. Milli takım için oynarken insanlar beni çok seviyordu ve bu da sevdiğim şeylerden biriydi. Başka türlü bir aşktı. Böyle bir ülke için oynamak sizi ağlatır" diye görüş bildirdi.

UMUT BULUT SÖZLERİ

Geçen sene Coritiba formasıyla gol attıktan sonra kameralara gidip "Kahrolsun terörizm, Türkiye'yi seviyorum"sözlerinin hatırlatılması üzerine Kazım, "Bir arkadaşımın babası otobüste patlatıldı. Umut Bulut, Galatasaray'da ve milli takımda birlikte oynadım. Babası Ankara'da bir otobüste patlatıldı. ve o tanıştığım en iyi insanlardan biriydi. Bu durum acı verici" dedi. Ajansspor

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...