FETÖ’cü şirketler TMSF’de kâra geçti

Düzenleyen:
FETÖ’cü şirketler  TMSF’de kâra geçti

Ekonomi Haberleri

FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle el konulan 800’ün üzerindeki şirketin sahiplerinden daha iyi yönetildiğini belirten Nurettin Canikli, birçoğunun kâra geçtiğini ifade etti

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle kayyum atanarak yönetimi TMSF’ye geçen şirketlerin sahiplerinden daha iyi yönetildiğini ve kâra geçirildiğini söyledi. Canikli, TBMM’de bazı gazetecilerle sohbetinde TMSF bünyesindeki FETÖ’cü şirketlerin yönetimi ve satış işlemleri hakkında bilgi verdi. FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle 800’ün üzerindeki şirketin yönetiminin TMSF’ye geçtiğini hatırlatarak, bunlardan 5-6 tanesinin mahkeme kararı ile iade edildiğini söyledi. TMSF bünyesindeki şirketlerin büyük çoğunluğunun kârının çok yüksek olduğunu belirten Canikli “Bunlar sahiplerinden daha iyi yönetiliyorlar. Bunu kendileri de söylüyorlar zaten” dedi.
FETÖ’NÜN BÜYÜKBAŞ HAYVANLARI
TMSF’ye devredilen FETÖ şirketlerinin kurallarına göre yönetildiğini kaydeden Canikli “Kâr edenlerle ilgili herhangi bir satış şu anda söz konusu değil ama bir an önce satmamız gerekenler var. İçi boşaltılan ve zarar eden şirketlerin satışı yapılıyor. Bana bu konuda gelen satış işlemlerine peyderpey onay veriyorum. Örneğin, 7 bin tane büyükbaş hayvan var. Balık çiftliği var. Bunların yönetimi zor. Çünkü başında bizzat sahipleri durmak zorunda. Bunu devletin yapması mümkün değil. Bunların satışı yapılıyor. Ayrıca FETÖ’cü bir inşaat firmasının yarım kalan 5 bin konut işi var. Arsaları var. Bu konuda bir mağduriyet de var. Bunların da satışı yapılacak, Onun dışındaki şirketler TMSF tarafından yönetilecek. Kârlı olanlar satılmayacak” diye konuştu.

KAYYUMUN MAAŞI  9 BİN LİRA

TMSF bünyesindeki şirketlerin yönetimine atanan kayyumların yüksek maaş aldıkları eleştirisini de değerlendiren Canikli “Yok efendim 45 bin lira, 100 bin lira maaş alıyorlarmış.  Bu doğru değil. En fazla 9 bin lira ödeniyor. Mesela 15 ayrı şirkette yönetici görünüyorlar ama sadece bir şirketten ücret alıyorlar” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...