Darbecilere darbeyle vurduk

Düzenleyen:
Darbecilere darbeyle vurduk

POLİTİKA Haberleri

‘’15 Temmuz bizim için artık takvimdeki günlerden bir gün değildir. 15 Temmuz bizim için demokrasi şehitlerimizi anma günüdür.’’

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da, “15 Temmuz Darbe Girişimi - Küresel Satranç” temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi’nde konuştu. Başarısız darbe girişiminde kahramanca verilen mücadeleyi anlatan Yıldırım, özetle şunları söyledi: Türkiye’de ilk defa bir sendika 15 Temmuz konusunu bu kadar geniş bir organizasyonla ele alıyor ve farkındalığı oluşturuyor. 43 farklı ülkeden emekçilerin temsilcileri var, onlar da burada Türkiye’deki emekçi kardeşleriyle dayanışma için bu etkinliğe geldiler. Avrupalı dostlarımızın bir kısmı o 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsü sonrasında gerektiği gibi dik duramadı. Darbeyi açık bir şekilde kınayamadılar, Türkiye ile dayanışma konusunda sınıfta kaldılar. 15 Temmuz bizim için artık takvimdeki günlerden bir gün değildir. 15 Temmuz bizim için demokrasi şehitlerimizi anma günüdür. O gece darbecilerin ilk hedefi Sayın Cumhurbaşkanımızı alaşağı etmek, seçilmiş hükümeti devirmek, parlamentoyu kapatmaktı. Şükürler olsun ki bunu başaramadılar. Hükûmet olarak darbecilere milletimizle omuz omuza durarak darbecilere darbeyi vurduk. Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. O gece millet olarak büyük acılar yaşadık, büyük bedeller ödedik. Ekonomik kayıplarımız oldu, bunları telafi ederiz. Ama en büyük kaybımız insan kaynağıdır. İnsanımız hayatlarıyla bedel ödeyerek bu belayı defetti. Daha önce bu kadar büyük bir ihanet, felaket yaşamadı bu büyük millet. Üstelik FETÖ’cü hainler bu acıların hepsini bütün dünyanın önünde yaşattılar. Ruhlarını satanlara Türkiye’nin istiklalini teslim etmedik, etmeyeceğiz. 
DEMOKRASİ KAZANDI
 Hiçbir alçakça girişim ve provokasyon bizim kardeşliğimizi bozamayacak. 15 Temmuz sonrası hep beraber aynı duygularda buluştuk, Yenikapı ruhunu yaşattık. Türkiye otoriterleşiyor diyenlere bu tabloyu iyi okumalarını öneriyorum. Milletin oylarıyla iş başına gelen Cumhurbaşkanı alaşağı etmek isteyenler, insafsızca eleştirilenler bu kardeşlik ruhunu iyi değerlendirmelidir. Devletine, milletine, meclisine kurşun atan alçaklar kaybetti, demokrasi kazandı. Hep birlikte tarihe geçen demokrasi destanı yazdık. Şimdi Allah’a şükür daha güçlüyüz. 16 Temmuz sabahı nasıl karanlıktan aydınlığa uyandıysak, bundan böyle 16 Nisan’la bir daha vesayetlerin, demokrasi dışı güçlerin hayallerinin hayata geçmeyeceği bir günü bu ülkeye kazandıracağız.
İŞÇİLERE MÜJDE VERDİ 
 Sorunları olduğun dile getiren binlerce işçiye müjde de veren Yıldırım, “Türkiye’de mevsimlik, geçici, taşeron işçisi vb. kamuda var olan önemli bir sorunumuz var. Bunun çözümünün kolay olmadığını biliyoruz. Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretmek konusunda gereken talimatları verdim. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...