Kıskanç Alman

Düzenleyen:
Kıskanç Alman

SPOR Haberleri

GRİNDEL: Biz temel hak ve özgürlükler açısından daha gelişmiş bir ülkeyiz DEMİRÖREN: Türkiye’ye gelsin, demokrasiyi ve insan haklarını bir görsün

Türkiye ile Almanya, 2024 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği için resmi adaylık başvurusunu yapar yapmaz ortalık karıştı. Almanya Federasyon Başkanı Reinhard Grindel küstah bir çıkış yaparak, Almanya’nın temel hak ve özgürlükler açısından Türkiye’den daha gelişmiş bir ülke olduğunu söyledi. Atılan bu yersiz taşa  Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in cevabı gecikmedi. Grindel’in açıklamasını dinlediğini belirten Demirören, “Siyasi geçmişinden dolayı siyaseti unutmamış. Spora siyaseti karıştırmak çok yanlış. Ben kendisini ülkemize davet ediyorum Türkiye’deki demokrasiyi ve insan haklarını bir görsün” diye konuştu. Öte yandan şampiyonaya ev sahipliği yapmak için aday olan ülkelerin başvuru dosyalarını teslim tarihi bugün sona erecek. Şu ana kadar sadece Türkiye ile Almanya başvuruda bulundu. 

TÜRKİYE HAK EDİYOR
Yıldırım Demirören, UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis’e adaylık başvurusunu teslim etmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye 4. defa aday oluyor. Projelerimizle, statlarımız, ulaşımımız ve altyapımızla EURO 2024’ü hak ediyoruz” dedi.

 

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: EKSİĞİMİZ YOK FAZLAMIZ VAR
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, EURO 2024 adaylığıyla ilgili Türkiye’nin hiçbir eksiği olmadığını belirterek, “Hatta fazlamız var” dedi. Bakan Kılıç, geçen yıl Fransa’da yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası’n yerinde takip ettiğini hatırlatarak, “Türkiye organizasyonlarda diğer ülkelerden artık fersah fersah önde. Dolayısıyla çok ümitliyiz. Yapacağımız yoğun lobi faaliyeti ile EURO 2024’ü inşallah Türkiye’ye kazandıracağız” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...