BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Güzel günlerin TADINI ÇIKARIN

Güzel günlerin TADINI ÇIKARIN

Hamilelik döneminin getirebileceği sıkıntılar, bazı anne adaylarını endişeye sevk eder. Ancak, siz siz olun; bunları kafanıza takmayın ve anne adayı olmanın güzelliklerini doya doya yaşayın



Bir aile için çocuk sahibi olmak, duyguların en güzelidir. Anne veya baba olacağını düşündükçe eşleri ayrı bir heyecan sarar. Bu heyecanla birlikte, hamilelik döneminin getirebileceği sıkıntılar, bazı anne adaylarını endişeye sevkeder. Ancak, siz siz olun; bunları kafanıza takmayın ve anne adayı olmanın güzelliklerini doya doya yaşayın. Mesela şunları yapabilirsiniz: > Eşinizle beraber bebeğin odasını hazırlayın. Hamileliğiniz ağırlaşmadan eşinizle tatile çıkın, bol bol yürüyün. > Uykunuz geldiği zaman direnmeyin uyuyun. Bebeğiniz olduğunda bu kadar rahat uyuyamayabilirsiniz. Bebek büyütmekle ilgili bol bol kitap ve dergi okuyun. > Bilindiği gibi, anne karnındaki bebek 24. haftadan itibaren dış dünyadaki sesleri duymaya, kaydetmeye ve yorumlamaya başlar. Bebeğinizle kendinize özel zaman ayırın güzel seslerin beraberce keyfini çıkarın. > Bebeğiniz için özel bir defter hazırlayın. İçine sizin, eşinizin, ailelerinizin resimlerini koyun, hayatınızı, arkadaşlarınızı ve bebeğiniz hakkında söylemek istediklerinizi fotoğraflar ve yazılarla anlatın. > Bu özel döneminiz için bir gardırop hazırlayın. Bunu yaparken özel olarak hamileler için üretilmiş kıyafetleri ve alçak topuklu ayakkabıları tercih edin. PÜF NOKTASI... MAKARNANIN haşlama suyuna bir-iki baş soğan, havuç vb. sebzeler koyarsanız daha lezzetli olacağını göreceksiniz. SİZDEN GELENLER TARİFİNİZ (...Hayat Hanım’ın lezzet tarifi) YAZ DOLMASI MALZEMELER: > 500 gr. yağlı kıyma > 8 adet kabak > 12 adet Adana patlıcanı > 4 adet kuru soğan > 6 adet domates > 1 su bardağı pirinç > 1 yemek kaşığı biber salçası > 6 yemek kaşığı sıvıyağ > Karabiber - Tuz YAPILIŞI: Pirinci ılık suda beklettikten sonra dolmanın içini oyup tuzlu suda tutun. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın. Tuz ve domatesi ekleyip, 5 dakika pişirin. Kıyma, pirinç, pişirdiğiniz soğanlı domatesin yarısı, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız harcı dolmanın içine doldurun. Ağız kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. 2 bardak sıcak su ve kalan soğanlı domatesi ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Afiyet olsun. SERT KARDEŞLER Ben Abdullah Mahmud 10, kardeşim Ayşe Seleme 3 yaşına bastık... Büyüklerin ellerinden öper dualarını bekleriz.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 94831
    % -0.62
  • 5.776
    % -0.25
  • 6.5746
    % -0.08
  • 7.3372
    % -0.24
  • 262.412
    % -1.06
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT