Ankara'nın Münbiç planı! 48 saat içinde ayrılın!

Düzenleyen:
Ankara'nın Münbiç planı! 48 saat içinde ayrılın!

GÜNDEM Haberleri

Münbiç'i PKK'dan temizlemeye yönelik operasyona ilişkin Ankara'nın planı hazır. Bu konudaki kararlılık mesajı hem Washington'a hem de Moskova'ya iletildi.

10 Mart'tan sonra başlayacağı belirtilen Münbiç operasyonunun detayları ortaya çıktı. Mehmetçik, Çobanbey ve Karkamış hattından sevk edşlecek. Terör örgütü DEAŞ'ın  El Bab'a yeniden saldırma  ihtimaline karşı Münbiç operasyonun sınırda bekletilen farklı birliklerle yapılacak. Operasyona 2 bin 500 muhalif de katılacak.

ERDOĞAN'IN RUSYA ZİYARETİ

Rakka'ya harekât için Donald Trump'ın kararı beklenirken, ABD'nin Münbiç'te PKK'nın yanında pozisyon alma durumunda bile operasyon gerçekleştirilecek. Sürece dair kritik tarih ise 10 Mart. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı için 10 Mart'ta Moskova'ya gidiyor. Burada Rusya Devlet Başkanı Putin'le biraraya gelecek Erdoğan, hem Münbiç hem de Suriye'nin geleceğine dair önemli kararlar alacak. PKK işgalindeki bölgeye yönelik kapsamlı operasyonun, 10 Mart'taki Erdoğan- Putin görüşmesinden sonra başlaması bekleniyor.

ABD ASKERLERİ 48 SAAT ÖNCE UYARILACAK

Bölgedeki tüm taraflara Münbiç kararlılığını ileten Ankara, Pentagon'un faaliyetlerini de yakından takip ediyor. ABD'lilerle yapılan son görüşmelerde, Münbiç ve çevresindeki ABD askerlerinin varlığından duyulan rahatsızlık muhataplarına iletildi. Suriye PKK'sına yönelik kapsamlı operasyonun başlamasından 48 saat önce ABD askerleri, 'bölgeyi terk etmeleri' yönünde uyarılacak. Güvenlik güçlerine gelen bilgilere göre Münbiç'in güneydoğusundaki Tişrin Barajı çevresinde 91 ABD'li bulunuyor. Bölgedeki istihbarat personelinin ise en fazla 20 kişi olduğu düşünülüyor. Diğer ABD askerlerinin ise büyük ölçüde Kobani-Kamışlı hattında olduğu biliniyor.

17 NOKTA BELLİ

İstihbarat birimleri Münbiç'teki PYD- PKK hedeflerini belirlemiş durumda. Kasım ayından buyana bölgeden istihbarat toplayan güvenlik güçleri, Suriye PKK'sının bölgedeki cephanelikleri ile askeri amaçlı kullandığı 17 merkezi tespit etti. Münbiç'e operasyon başladığında ilk olarak buraların vurulması bekleniyor.

YENİ ŞAFAK

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...