'Musul'u yaklaşık bir ayda özgürleştireceğimize inanıyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Musul'u yaklaşık bir ayda özgürleştireceğimize inanıyorum'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Alevi, "Musul'un tamamını yaklaşık bir ay içinde özgürleştireceğimiz konusunda güvenlik güçlerimize güvenimiz tam." dedi.

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el-Alevi, Musul'u DEAŞ terör örgütünden kurtarma operasyonu, Başika kampındaki Türk askeri varlığı ve iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konularına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmaya yönelik operasyona değinen Alevi, "Musul'un doğu kısmı özgürleştirildikten sonra insanlar hızlıca evlerine dönebildiler. İnşallah batı kısmını da tamamen özgürleştireceğiz. Oradaki ilerleme dikkate değer. Musul'un tamamını yaklaşık bir ay içinde özgürleştireceğimiz konusunda güvenlik güçlerimize güvenimiz tam. Daha sonra Telafer'den başlayarak Sincar da dahil bölgedeki diğer tüm şehir ve kasabaları özgürleştirmek için ilerleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

"İki ülkenin birbirinin tarihini ve dilini öğrenmesi faydalı olacaktır"

Büyükelçi Alevi, Irak ve Türkiye'nin eğitim ve kültürel açıdan birbirine çok yakın olduğunu belirterek, iki ülkenin bu alanlarda gelişmekte olan ilişkilere sahip olduğunu kaydetti. Alevi, "Iraklıların Türkçe ve Türk tarihini, Türklerin de Arapçayı ve Irak tarihini öğrenmesine olanak sağlanmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum. İki ülke halkının birbiri hakkında daha fazla şey öğrenmesi ve birbirlerinin dilini öğrenmesi konusunda uygulamalı adımlar ve olumlu gelişmelerin hayata geçirilmesini ümit ediyoruz." dedi.

Alevi, "İki ülke arasında 2017 yılında daha fazla olumlu gelişme olacağı konusunda iyimserim. 2016'da yaptığımız gibi 2017'de de Başika Kampı meselesini konuşarak harcamak istemiyorum. Bu sorunun hızlı çözümünün ilişkilerin gelişmesi, ilerletilmesi ve ihtiyacımız olan olumlu atmosferin oluşturulması noktasında katkı sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...