Sel suları, İstanbul'da ulaşımı vurdu

Sel suları, İstanbul'da ulaşımı vurdu

YAŞAM Haberleri

Sabah erken saatlerden itibaren bastıran yağmur İstanbul'da işe gitmek için yola çıkan vatandaşları vurdu

İstansbul'da aniden bastıran sağanak yağış bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yağmur en çok şemsiye satıcılarına yaradı. Etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Unkapanı bölgesinde de birçok araç sular altında kaldı. Araçlarında mahsur kalanları itfaiye kurtardı. Meteoroloji ise, İstanbul'un kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiği uyarısını yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un kuzeybatı kesimlerinde (Çatalca, Silivri, Arnavutköy çevreleri) yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğine dikkat çekerken, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.
UNKAPANI'NDA ARABALAR SUYA GÖMÜLDÜ
Fatih'te, aniden bastıran yağmur nedeniyle Unkapanı Köprüsü altında mazgalların tıkanması sonucu çok sayıda araç suya gömüldü. Yaklaşık 10 dakika süren yağışla birlikte köprü altındaki mazgallar tıkanınca Unkapanı Köprüsü altındaki yol göle döndü. Bu sırada köprü altından geçen bir turist minibüsü ve bir ticari taksi ile üç araç mahsur kaldı. İhbar üzerine nbsp; gelen itfaiye ekipleri, araçlarında mahsur kalan vatandaşları kurtardı. 4 araç tamamen suya gömüldü. Yağmur nedeniyle 3 işyeri sular altında kaldı. Vatandaşlar, işyerlerine dolan su ve çamuru kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Su baskını nedeniyle yol tek yönlü trafiğe kapanırken, araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından su tahliyesi yapılacağı belirtildi.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; sabah saatlerinde Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...