Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan Diriliş'e övgü dolu sözler

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Diriliş'e övgü dolu sözler

MAGAZİN Haberleri

Kültür Şurası töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'nin reyting rekortmeni dizisi 'Diriliş Ertuğrul'a övgüler dizerek "6-7 yaşındaki, 13-14 yaşındaki torunum tekrarını da izliyor" dedi.

Her fırsatta TRT'nin dönem dizisi 'Diriliş Ertuğrul'a övgüler düzen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kültür Şurası töreninde de reyting rekortmeni dizi için çarpıcı ifadeler kullandı.

ZİYARET RAKAMLARINI VERDİ

Son 14 yılda kültür alanında önemli işlerin yapıldığını vurgulayan Erdoğan, "Kültür mirasımızı koruma sorumluluğu sadece devlete değil topluma da aittir. Ülkemizin 2015 yılında en çok ziyaret edilen müzeleri olan Ayasofya'ya 3.5 milyon, Topkapı Sarayı'na 3.2 milyon ve Mevlana Müzesi'ne 2.3 milyon kişi geldi. Buna karşılık sadece Paris'teki Lur Müzesi aynı yıl 9 milyon kişi tarafından ziyaret edildi" dedi.

"TORUNUM TEKRARINI İZLİYORSA..."

"Kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarma konsunda etkin bir şekilde kullanmanın yollarını aramalıyız" diyen Erdoğan, Diriliş Ertuğrul dizisine övgüler dizerek şöyle devam etti: "Nasıl geçmişte Kuruluş dizisi çok önemli bir işlev görmüşse günümüzde de Diriliş Ertuğrul dizisi ülkemizin içinde ve dışında ilgiyle takip ediliyor. Eğer benim 6-7 yaşındaki, 13-14 yaşındaki torunum tekrarını da izliyorsa demek ki bunu kazanmışız."

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...