Beyaz eşya zamlandı, ÖTV'ye yansımadı

Düzenleyen:
Beyaz eşya zamlandı, ÖTV'ye yansımadı

Ekonomi Haberleri

​Bakanlar Kurulu’nun kararıyla 3 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe giren beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) indirimi uygulaması, beklenenin aksine, piyasada fiyatları artırdığı bildirildi.

2017 yılının ilk ayında görülen büyük kur dalgalanmalarından olumsuz etkilenen beyaz eşya sektörü, Bakanlar Kurulu’nu harekete geçirdi ve 3 Şubat itibariyle beyaz eşyalarda ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) indirimi başladı. Küçük ev aletleri de bu indirim kapsamına alındı. Bu iki kategorinin tüm ürünlerindeki yüzde 6.7’lik ÖTV indirimi 30 Nisan’a kadar sıfırlandı. Ancak karşılaştırmalı alışveriş sitelerinden Akakçe, fiyatların düşmediğini, aksine yükseldiğini bildirdi.Şubat ayının ilk günlerinde uygulamaya konan ÖTV indirimi piyasayı hareketlendirse de, aslında tüketicilere pek yaramadığını belirten Akakçe Genel Müdürü Koray Karataş, "ÖTV indiriminin beyaz eşya ve küçük ev aletlerinin tamamına ayniyle henüz yansıyamamış olduğunu görüyoruz. Bunun nedenleri arasında yüksek kur hareketliliği ve halen stokta bulunan ürünlerle ilgili maliyet yapıları olabilir. Bu faktörlerin yanı sıra, tüm kanal boyunca bu tür düzenlemelerin tam olarak yansıması zaman alabilir" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...