Akdeniz Oyunları'nda hedef 7 madalya

/ Kaynak: AA
Akdeniz Oyunları'nda hedef 7 madalya

YAŞAM Haberleri  / AA

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "Bir aksilik olmazsa 7 altın madalya bekliyoruz" dedi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Mersin'de 20-30 Haziran tarihlerinde yapılacak 17. Akdeniz Oyunları ile ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, erkekler ve bayanlarda milli takımların oyunlar için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.
Oyunlar için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Taşpınar, "Antrenörlerimizden sporcuların form durumlarıyla ilgili bilgi alıyorum. Bir aksilik olmazsa erkekler ve bayanlarda toplam 7 altın madalya bekliyoruz. Bunun dışında 3-4 tane de gümüş ve bronz alırız diye düşünüyorum. Branşımızda 15 sıklet var, kalan madalyaların renkleri de gümüş ve bronz olabilir" diye konuştu. Mersin'de organizasyonun İtalya'nın Pescara kentinde yapılan son oyunlardan daha iyi olacağına inandığını ifade eden Taşpınar, şöyle devam etti:
"Hedefimiz Pescara'daki madalya sayımızı geçmek ancak bu bir spor. En küçük aksaklıkta, bir altın madalya kaybettiğinizde hedefler altüst olabilir. Bu konuda temkinliyiz. Oyunlara çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Haftanın 3 günü sporcuların kaldırdıkları ağırlıklar kaydedilerek, takip ediliyor."


Doping kontrolleri sıklaştı
Federasyon Başkanı Taşpınar, oyunlar yaklaşırken, milli takımlarda doping kontrollerini sıklaştırdıklarını da söyledi. Kamplardaki kontrollerinin devam ettiğini belirten Taşpınar, "Bir sıkıntı yaşanmaması için ara vermeden kontrollere devam ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. Tamer Taşpınar, halterde ortaya çıkan doping olayları nedeniyle temkinli davrandıklarını belirterek, "Numune sonuçlarının açıklanması sonrasında erkek milli takım kadrosunu oluşturmayı düşünüyoruz. Bu nedenle şu anda kadrodaki isimleri açıklamak istemiyoruz. Temkinli davranıyoruz" dedi.


Bayan Milli Takımı
Akdeniz Oyunları'nda, Bayan Halter Milli Takımı'nda, 6 ayrı kiloda 7 sporcu Türkiye'yi temsil edecek. Milli takımda yer alacak sporcular şöyle: 48 kiloda Sibel Özkan, 53 kiloda Ayşegül Çoban ve Emine Şensoy, 58 kiloda Aylin Daşdelen, 63 kiloda Sibel Şimşek, 69 kiloda Sümeyye Kentli, 75 kiloda Figen Kaya.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...