Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DEAŞ sosyal medyaya yüklediği videoyla Belçika'yı tehdit etti

Düzenleyen:
DEAŞ sosyal medyaya yüklediği videoyla Belçika'yı tehdit etti

DÜNYA Haberleri

DEAŞ, Belçika'yı, sosyal medyaya yüklediği videoyla tehdit etti. Antwerp'de çekilen videonun başında İngilizce olarak, "Biz hala buradayız" notu yer alıyor. Reina saldırganının telefonundan da benzer görüntüler çıkmıştı.

Avrupa, bugün sosyal medyaya yüklenen bir videoyu konuşuyor. Terör örgütü DEAŞ tarafından yüklenen video, Belçika'da çekilmiş.

"BİZ HALA BURADAYIZ"

DEAŞ, bu videoyayla Belçika'yı tehdit ediyor. Videonun başında elinde bir not tutan kişi görülüyor. Notta İngilizce olarak, "Biz hala buradayız" yazıyor. Notu tutan kişi daha sonra telefonla yaptığı tahmin edilen çekime devam ederek Antwerp tren istasyonu ve çevresini detaylı olarak görüntülüyor.

POLİS ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Videonun internette yayılmasının ardından başta Belçika olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi alarma geçti. Videonun sahte ve propaganda amaçlı olduğu iddialarına rağmen, güvenlik güçleri yoğun önlemler almaya başladı.

REİNA SALDIRGANI DA BENZER BİR VİDEO YAPMIŞTI

Reina'da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden Abdülkadir Masharipov'un cep telefonundan da benzer bir vide çıkmıştı. Masharipov'un saldırı için ilk düşündüğü yer olan Taksim'de çektiği selfie videonun, DEAŞ'lı teröristlere mesaj olarak gönderildiği belirlenmişti.

BAZI SİTELER TÜRKÇE MARŞLA YAYINLADI

Video bazı Avrupa sitelerinde, arkasında DEAŞ'ın kullandığı Türkçe marşla yayınlanırken bazılarında sessiz olarak yayınlandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...